Mégis minek prédikálja ki a pap az éjféli misén, hogy milyen feltételekkel lehet áldozni? Aki ott van az úgyis tudja...
Nálunk mindig kiprédikálja a pap, hogy milyen feltételekkel lehet áldozni: vallását gyakorolja, volt elsőáldozó, bánja bűneit, szentgyónásban feloldozást nyert és az életmódja nem akadályozza a szentség felvételét. De csak az éjféli misén.
Nem értem, hogy mégis mi a fene értelme van neki.
Aki ott van, az nyilván tudja...
Ez az ő játékuk, ők találják ki hozzá a játékszabályokat. Holnap alapíts egy saját vallást, ahol meg csak úgy lehet résztvenni az általad kitalált szertartáson, ahogyan te találod ki.
Én például a cicavallást találtam ki, ahol csak akkor kapsz cica jutalomfalatot, ha cicafüles hajpánt van rajtad. 🐈🙏🏻🛐
#2.
Ráadásul ez egy székesegyház.
Miért kell mindenkiről azt hinni, hogy nem tudja? Aki ott ül a misén, az nyilván tudja...
#5.
Miért járnának? Azt a nem minden vasárnap misére járó keresztények is tudják, hogy tilos szentáldozathoz folyamodniuk, ha békétlenség van az illető szívében. Maga Jézus tiltotta meg. A luciferiánusok tették azt, hogy sorba álltak az oltári szentségét, kézbe kérték, majd elvitték és mindenféle ocsmányságot csináltak vele, cseppet sem szeretetteljes szándékkal.
#6.
Mert a vallásom megparancsolja.
#7 a túristák minek járnak oda?
Egyébként meg jó emlékeztetni azokat a képmutatókat, akik látszat kereszténykednek...
#8.
A turisták nem misére járnak, hanem megveszik a belépőt, körülnéznek, majd kimennek. Persze a vallásos turisták mehetnek akár szertartásra is.
#8.
Mondjuk nálam sincs túl sok vallási világnézet, amitől viszolygok, de a kultúrvallásos képmutatókat le tudnám hányni, mindenfajta rosszindulat nélkül. Őszinte érzések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!