Mi az erőteljes keresztényellenesség oka véleményetek szerint?
Szerintem alapvetően három oka lehet:
1. Egyszerű tájékozatlanság, műveletlenség.
2. A keresztény vallás nem egy olyan vallás, amit már akkor is gyakorolsz, ha a követőjének vallod magad. Rengeteget kell magadon változtatni, lemondani dolgokról, vagy éppen pont csinálni, akár nehéz dolgokat is, hogy valóbban keresztény lehess. Ez pedig nyilván sok hedonista életmódot folytató embernek nem tetszik.
3. Ez pedig a kereszténységen belüli probléma: sok olyan magát kereszténynek valló testvér volt és van, akár nagy nyilvánosságban, közéletben, akár a közvetlen, kicsiny, személyes magántérben is, aki amúgy nyílegyenesen szembemegy a kereszténység tanításaival. Igazából csak annak vallja magát, de az élete semmiben nem különbözik egy teljesen vallástalan emberétől. Mondhatni álszent, képmutató, farizeus. Ugyanúgy bűnöket követ el, megbánás nélkül, akár a mindennapi életben, mint egy teljesen hitetlen ember, de közben hívőként, meg vallásosként hivatkozik magára. Mások nem álltak meg a hétköznapi életben gyakrabban előforduló bűnöknél, illetve annál, hogy nem látszik meg rajta semmilyen szempontból a hite, néha egész magas egyházi státuszokat betöltöttek ilyenek, és akár még gyilkolni is képesek voltak, sokszor a tettüket a vallásukkal indokolva. Persze a személyes terében az embereknek általában ilyen nem fordul elő, de a templom hátsó sorába járó pletyis néni, aki amúgy jókorákat káromkodik, gyűlölködik stb. Persze nem csak ez az egy típus van. A keresztényellenesek pedig kivetítették ezt a magaviseletet kemények általánosítva az egész kereszténységre.
4. Szintén tipikus, hogy egyesek azt hiszik, hogy azzal, hogy nem hisznek a kereszténységben, rögtön ellenezni, gyűlölni is kell azt. Egyesek azt hiszik, hogy egyfajta "keresztény kollaboránsok" lesznek, ha elismerik a kereszténység pozitívumait is, és nem támadnák mindennel (akár alaptalan dolgokkal is) a kereszténységet.
Szerintetek miért?
"Személyes véleményről, nem társadalmi jellemzőről beszéltem."
Akkor talán azzal kellett volna indítani, hogy konkrétan HOL jelentkezik ez, KI ellen irányul és KI csinálja.
Különben a végén még azt hiszik rólad, hogy csak hangulatot akarsz kelteni.
Utolsó, miért gondolod, hogy mindenki vagy szerezi vagy gyűlöli istent?
Én egyszerűen nem hiszem el, hogy létezik, mert nincs rá semmi bizonyíték.
Valahogy kifulladt ez az "erőteljes keresztényellenesség"... nem igazán látni sehol.
A kérdező sincs itt: nyilván nem jött be a kérdés, nem a várt válaszok jöttek.
#17.
Tudod van életem, mással is foglalkozom. Sajnállak...
Személyes világnézetről beszéltem. Ha elolvastad volna a leírást bölcsebb lettél volna.
Talán a 2.-be tartozhat kicsit más nézőpontból:
Mert ők vétkeznek, és látják az igazi keresztényen, hogy nem teszi. Belül tudják, hogy ez a helyes, hiszen a beléjük vésett értékrend - lelkiismeret megmondja (ha még nem tompították el teljesen - van ilyen...?). Hogy a keresztény ne legyen mégsem jobb, mint ők, valahogy le kell húzni - támadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!