Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki súlyos mozgássérült...

Ha valaki súlyos mozgássérült és egy évbe egyszer se tud elmenni gyónni, ettől még átélheti megélheti a katolikus vallását?

Figyelt kérdés

Sziasztok én ilyen vagyok, felnőtt fejjel elkezdtem megélni a Római katolikus vallásom. Súlyos mozgássérült vagyok, mindenhova anyáéknak kell vinni, mivel felnőtt vagyok a mozgatásom se egyszerü. Misét a neten ill az EWTn TV-n nézem, most csak ennyi érdekel, hogy ha nem tudok elmenni gyónni, ettől még "jogom van" átélni a vallásom? Mint irtam nehezen tudok mozogni, szüleimtől EL SEM VÁRNÁM, hogy templomba vigyenek , csak azért mert gyónni kell ők se járnak templomba nekem is közel a 40 hez jött ez, hogy átélem a vallást, tehát ergo eddig nem is tartottam fontosnak a gyónást . És én úgy érzem , ha Jézusnak szeretném eltudom mondani gondolatba is, ha van mit megbánni.

De mégis érdekelne, hogy mit mond az egyház erre, ha valaki egy évben egyszer sem tud gyónni menni, mert pl fizikailag képtelen erre? (súlyosabb mozgáskorlátozottság)köszi

2023. jan. 10. 15:07
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

8as, igen köszi én igy érzem, de ha 1 mélyvallásos úgy érzi ő mindenképp a papnak akar gyónni mert szabály vagy nem tudom, ezt is elfogadom.

9 es köszi, tehát ha 1 súlyosabb mozgássérült akit tényleg nehéz mozgatni stb, mélyen hivő és mindenképp szeretne ilyesmiket amihez kell 1 felszentelt pap, akkor megoldható, hogy elmegy a házhoz/lakáshoz,és ott a mozgássérült ember megteheti amit a vallás szerint kell.

2023. jan. 11. 10:34
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem a vallás szerint kell, hanem a hit szerint.
2023. jan. 11. 17:16
 13/19 A kérdező kommentje:
értem,
2023. jan. 11. 17:18
 14/19 anonim ***** válasza:
77%
Nem érted, javalom, hogy olvasd el az evangéliumokat és az apostolok cselekedeteit.
2023. jan. 11. 17:24
 15/19 A kérdező kommentje:
Szerintem ebbe ne menjünk bele 14 es, nem ismersz nem tudod mit értek és hogyan,
2023. jan. 12. 10:47
 16/19 NTBS ***** válasza:
47%
A hite által üdvözül az ember.
2023. jún. 14. 18:06
 17/19 A kérdező kommentje:
köszönöm
2023. jún. 14. 18:51
 18/19 anonim ***** válasza:

"elkezdtem megélni a Római katolikus vallásom"

"eddig nem is tartottam fontosnak a gyónást"

"ennyire pl ezt én nem tartom fontosnak... Hiszünk Istenbe a családba mindenki de nem jár senki templomba meg semmi ilyen kimondottan a valláshozv illő dolog nincs."

Nézd, vannak itt némi ellentmondások. Most függetlenül az állapotodtól, van rá lehetőséged, fentebb leírták hogyan, hogy házhoz megy a pap, és gyónhatsz neki! Van erre igényed, vagy nincs? Azt hittem, hogy van, azért tetted fel a kérdést. Aztán azt írod, hogy nem tartod olyan fontosnak. Ha erre más leírta, hogy nincs benned rá akarat, akkor megsértődtél.

Szóval, döntsd el te magad, hogy van-e igényed a gyónásra. Ha van, a pap háznál meggyóntat. Ha nincs, akkor természetesen így is megélheted a hitedet, hisz ez csak rajtad múlik, mindenki úgy éli meg a hitét, ahogy akarja.

2023. jún. 14. 19:44
 19/19 A kérdező kommentje:
pontosabn, köszi
2023. jún. 14. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!