Ha egy muszlim férfi elvesz feleségül egy keresztény nőt, a nőnek át kell térnie az iszlámba?
Figyelt kérdés
2023. jan. 9. 17:55
1/10 Drakula_VAGY_Ahmed válasza:
Abdullahnak van egy keresztény felesége, pedig ortodox.
Szerintem ez nem szükséges, max néhány helyen társadalmi elvárás.
2/10 anonim válasza:
Nem mert volt a günej küzej török sorozatban hogy a szultán összejött a keresztény csajjal megházasodtak és nem volt semmi baj.
3/10 anonim válasza:
De mint a huzat, ha vallásos a család!
4/10 anonim válasza:
Már illemből is de ez fordítva nem lehetne muszlim nőt nem vehet el más vallású férfi.
5/10 anonim válasza:
Az iszlám előírások szerint a gyermek az apja vallását követi. Ezért muszlim férfi bármilyen vallású nőt elvehet (van aki csak ábrahámi vallásút), de muszlim nő csak muszlim emberhez mehet feleségül.
6/10 anonim válasza:
Az előttem szóloknak fogalmuk sincs az iszlámról.
A Korán azt írja muszlim férfi egyistenhívő nőt vehet feleségül, tehát nem kell áttérnie az iszlámra de egyistenhívő kell hogy legyen.
7/10 anonim válasza:
#6-osnak igaza van, ez így van. Persze a gyakorlatban ez már más, szerintem elég sok muszlim férfi vesz el nem vallásos, de megkeresztelt nőt, vagy nem vallásos zsidó nőt.
8/10 anonim válasza:
Gyakorlatban a megkeresztelt nőt a legtöbb muszlim már kereszténynek tekint és IGEN EL LEHET VENNI FELESÉGÜL.
Tehát az európai nők többsége ebbe a körbe tartozik.
In Sha Allah.
9/10 anonim válasza:
És nem kell felvennie a keresztény feleségnek az Iszlámot.
Ez lemaradt az előbb :)
10/10 anonim válasza:
Muszlim férfi elvehet zsidó és keresztény nőt is, nem kell nekik vallást váltani.
Viszont muszlim nő csakis muszlim férfihoz mehet hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!