Hogyan szoktál imádkozni?
Figyelt kérdés
2023. jan. 7. 23:00
11/14 anonim válasza:
#10: Az attól függ, hogy miért imádkozik az illető. A placebóhatás valóban jelentkezik, amikor mondjuk a saját gyógyulásáért imádkozik valaki, de ha másért, akkor már nem jelentkezik. Számos tudományos kísérlet volt az ima hatássosságának vizsgálatával kapcsolatban és bizonyítást nyert, hogy az ima objektív, külső dolgokra nem hat. A saját magadért való imádkozás viszont azonos azzal, mikor beveszel egy gyógyszert, amiről azt hiszed, hogy segít, pedig nem. Viszont gyengébb hatása van, mint az önszuggessziónak, amikor azt mantrázod, hogy egészséges vagyok, nem lehet bajom, erős a szervezetem ahhoz, hogy ezt a bajt meggyógyítsa. Ez esetben az ima esetében gyengébb hatást mértek, talán azért mert az érintettek mástól várták a asegítséget, ahelyett, hogy maguk is tettek volna érte valamit.
12/14 anonim válasza:
"de ha másért, akkor"
Így akkor jelentkezhet, ha a másik tud róla.
13/14 anonim válasza:
Azt nem tudom. Úgy lehet, hogy hat. Az általam olvasott kísérlet nem erről szólt, hanem arról, hogy nem tudott róla a másik fél. Akkor nem hatott szignifikánsan.
14/14 anonim válasza:
Ebből a szempontból teljesen mindegy, ki imádkozik. Akkor is van hatása.
VISZONT!
Van egy másik hatás is: ha más imádkozik érted, akkor előfordulhat, hogy szorongás is lesz belőle (hiszen imádkozott érted, akkor elvárhatja, hogy gyógyulj is) - és EMIATT előfordulhat, hogy rosszabbul leszel.
Ezt is kimérték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!