Miért Jézushoz kell imádkozni és nem Istenhez? Mért Jézus halálának elfogadása üdvözít?
Jézus ember volt, vagy egy kicsit fel volt turbózva?
Egy feltúrbózott valaki nem számít embernek, ha a megváltáshoz egy bűntelen ember kell. Ha teljesen hétköznapi ember volt, megtörténhetett volna, hogy valaki hallucinogén szert kever neki és az apostolok borába is, aminek a vége tragédiával vagy más főbűnök elkövetésével zárul?
Aki ezt állítja, az nem hisz a szentháromság tanában, vagy nem érti.
Hogy Jézus létezett-e, és hogy ember volt-e, azt mindenki döntse el maga.
"Miért Jézushoz kell imádkozni"
Neked a Sátánhoz kell!
Tulajdonképpen nem kell imádkozni. Ez inkább egy opció. Szabad akarat van. Jézus egy lehetőség. A biblia szerint: „Én vagyok az út, az igazság és az élet – válaszolta Jézus. – Senki sem juthat el az Atyához, csak általam." (János 14:6)
avagy régiesen fordítva:
"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." (János 14:6)
Egyébként ezt a hitetlen Tamásnak mondta. Én, amikor Imádkozom, Istenhez szólok, de Jézusra gondolok. Úgy hiszem, hogy a kettő gyakorlatilag ugyanaz, függetlenül attól, hogy Jézus valóban Isten volt-e vagy sem. Mivel Isten embereken keresztül fejezi ki magát, ezért egyértelmű, hogy létezik egy ember, aki teljes mértékben ráhangolódott Isten akaratára. És tiszta lelkülettel gyakorolhatta is Isten hatalmát bizonyos keretek között. Tudod, mint amikor a kisgyerek is rajzolni tanul és fogja a ceruzát, de apa vagy az óvó néni fogja a kisgyermek kezét, ami tartja a ceruzát. Igazából a kisgyermek csak tartja a ceruzát, de apa vagy az óvó néni rajzól. Mégis együtt alkotják meg a rajzot. Na ez az atya-fiú-szentlélek hasonlatom.
Te barátom, te vagy a papír. A ceruza, az maga az élettörténeted. Jézus a kisgyermek. Apa vagy óvónéni pedig ugye maga Isten.
Imádkozhatsz Istenhez. Kérheted Apát, hogy rajzoljon valami faszát a fehér lapra. Sőt, ezt Apa még meg is teszi, ha arról van szó. De annál, ugyan mi lehetne jóbb, hogy Apa és legkedvesebb kisgyermeke együtt alkossák meg a remekművet. Mert ez ugye így a legjobb. Amikor egy Apa együtt rajzol a kisfiával, akkor lehet, hogy a rajz nem a legtökéletesebb, de szinte biztos, hogy a falon végzi. És az ilyen rajzok tudod jók Apának, mert kedves emlékei lesznek a rajz láttán még akkor is, ha évek múltán pillant rá. Ugyan ez a helyzet a fiú esetében is, akinek szintén kedves emlékei lesznek a rajz láttán, ha rápillant. A rajz is boldog, hiszen kedvező esetben akár még évezredek után is láthatóak egy barlangrajz formájában.
És nem. Jézus halála nem üdvözít, mivel ő nem halt meg. Feltámadott. Se még ha fel sem támadott volna, akkor is Jézus tevékenysége a földön kétezer év távlatában is üdvözítő. Az a te számodra lényegtelen, hogy jót vagy rosszat cselekedtek-e a történelem során a nevében. A lényeg az, hogy ha kivennénk Jézust a történelem idővonaláról, akkor te és én nem léteznénk, sőt egy ma élő ember sem létezne. léteznének emberek, csak azok nem mi lennénk. Tehát Jézus mint ember maga üdvözítő. Neki köszönheted azt, hogy megszülettél. És ha hagyod, hogy apu a kisfiával minden szépet és jót rád rajzoljanak, akkor te magad is képes leszel mindezt átérezni és kifejezni.
Ha pedig valaha lesz még ember a földön, aki túlszárnyalja vagy csak eléri Jézus szintjét, akkor az pontosan ugyanazokra a megállapításokra fog jutni, mint Jézus, mivel Isten állandó és nem változik. Ezért mondja jézus, hogy ő az út és csak általa lehet eljutni az Atyához. Az apostolok többsége megértette ezt. Pál is megértette. Sőt, a történelem során többen is megértették és alkottak e megértés által egész jópofa dolgokat.
Remélem közelebb segítettelek kérdésed megválaszolásához. Jézus megspórolt neked 33 évnyi kemény lelki munkát és ez a biblia alapján 3 év alatt elsajátítható. De mondom, ez egy lehetőség és nem kötelező. Ajánlott, de kihagyható.
Béke veled tesó!
Az első kérdésedre a válasz, hogy pont fordítva ,mert nem Jézushoz imádkozunk hanem Istenhez. Viszont Jézuson keresztül közeledünk Istenhez, és az Ő nevében kérünk Istentől. Ő a közvetítő Isten és ember között.
"Mert egy Isten van, és egy közvetítő van Isten és az emberek között, Krisztus Jézus, egy ember, aki megfelelő váltságul adta magát mindenkiért, és erről fognak tanúskodni, amikor eljön az ideje." 1 Timóteusz 2:5,6
Második kérdés: mert Ő az egyetlen aki meghalt a bűneinkért.
"Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon másokat, és hogy az életét váltságul adja cserébe sokakért.” Máté 20:28
És ő nem csak, hogy meghalt, hanem fel is támadott, hogy a feltámadás üdvözítse a hívőket.
A hívőket, a hitetleneket nincs, ami üdvözítse, hanem csak világi illúziók, melyek rövid idő után semmit sem adnak.
Én inkább bízom Jézusra a megítélésem, mint közületek bárkire.
Röviden.
Ha valaki Isten elé akar járulni, az Jézus elé járul.
Ha valaki őszinte alázatos megtört szívű bűnbánatot akar vallani és tartani azt Jézusnak teszi meg.
Ha valaki kérni akar Istentől azt Jézustól kéri.
Ha valaki Istenhez akar közeledni és megismerni Őt, az Jézushoz fordul és Ő elé járul.
Stb. Jézust nem lehet megkerülni. Ő a közbenjáró! Ő az Út Élet és Igazság. Ő az örökélet és a feltámadás stb. Ezért öltött testet és született le közénk emberként. Ő benne van az örök élet és az értelem és az emberek világossága!!! Ő benne lakozik az Isten teljessége. Isten Ő általa és Ő benne nyilatkoztatta ki magát a teremtette világ számára!!! Ezért Jézus a testben megjelent Isten (Krisztus).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!