Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz amit mondanak a keresztén...

Igaz amit mondanak a kereszténységről?

Figyelt kérdés
Az iszlámok és a zsidók azt mondták egy oldalon, hogy Jézus nem is létezett és csak egy pogány isten. Meg, hogy Isten mindenkit szeret és nem csak egy privát csoportot a keresztényeket. Szóval szerintük emiatt az iszlám meg a zsidó vallás az igazi.

2023. jan. 7. 14:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Muszlimok nem mondhattak ilyet. Jézust sokkal többször említi a Korán, mint Mohamedet.
2023. jan. 7. 20:05
 12/18 KZitus ***** válasza:
48%

Szia

nem igaz!

Inkább annak kellene hinned, aki a kereszténységet létrehozta, Krisztusnak. Ő sem magától tette, Az Atyja bizta meg a keresztény vallás (új szövetség megkötésével) létrehozásával.

Ő maga ezt mondta:„Tanításom nem az enyém — mondja Jézus —, hanem azé, aki elküldött engem. Ha valaki kész az ő akaratát cselekedni, az felismeri, hogy a tanítás Istentől van-e vagy én magamból beszélek.” János 7:16 Jézus a tanításaiban szorosan ragaszkodik Isten törvényéhez.

2023. jan. 7. 20:29
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Szóbahoztad és megemlítetted a kérdésedben az Iszlám és a Zsidó valás kérdésébe Jézus személyiségét. Mindkét vallás csak egy átlagos, másodlagos Prófétának tartja Jézust. OK. ezzel semmi gond, hiszen a világban a legtöbb ember még ennyire sem tartja Jézust!!!

Nézzük meg helyette inkább azt, hogy mi azonos és mi ellentéstes az Iszlám és a Zsidő hiotvallás között!!!!

2023. jan. 8. 17:40
 14/18 anonim ***** válasza:

13

"Mindkét vallás csak egy átlagos, másodlagos Prófétának tartja Jézust."

Hát én meg úgy tudom,hogy az iszlám nem...Az a legnagyobb Próféták között tartja számon Jézust és ugyanúgy tiszteli mint Mohamedet.

2023. jan. 9. 08:09
 15/18 anonim ***** válasza:

#14#: ""Mindkét vallás csak egy átlagos, másodlagos Prófétának tartja Jézust."

Hát én meg úgy tudom,hogy az iszlám nem...Az a legnagyobb Próféták között tartja számon Jézust és ugyanúgy tiszteli mint Mohamedet."

Pont erről beszéltem és írtam. Embernek és pródfétának tartja mindenki Jézust, akár mint Mohamedet, ám Jézus ennél sokkal több!!! Ő a testben megejelent ISten!!!! Azaz Isten megjelent köztünk testben! Azaz Jézus kijeletette számunkra az Élő Istent! Azaz Isten kijelentetet magát Jézus személyében!!!

Ezt egyik vallás sem akarja elismerni és beismerni, hogy Jézus egyenlő az Atya Istennel és Ő a testben megjelent Isten, a testben megjelent Krisztus, azaz Isten testben való kinyilatkoztatása a teremtett világ számára!!!!!

Tehát nem arról van szó, hogy kis vagy nagy prófétának fogadják el Jézust, akit egy kalap alá vesznek Mohameddel, hanem tagadják Istenségét, Isteni mivoltát és eredetét ill. az Atya Istennel való egyenlőségét!!!

Mohamed kétes prófétaságát (aki Jézus után létezet többszáz évvel és 20 éven át írta a "Korán"-t, ami gyakorlatilag a Tóra átírása) és Isteni elhívsát, pedig már sok helyen, sok témában, sok topic-ban megvitatták és megkérdőjelezték. Az Iszlám egyetlen nagy létező mondvacsinált prófétája Mohamed!!! Nem prófétált semmit!!! 20 év alatt átírta a Tórát felállított egy saját vallást!!! Röviden ennyi!!! Persze Jézust meg kell említeni, mint Prófétát, de nem nagyobb Mohamednél!!! Most akkor miről is beszélünk????

2023. jan. 9. 18:50
 16/18 anonim ***** válasza:

Kérdező: "Szóval szerintük emiatt az iszlám meg a zsidó vallás az igazi."

Két igaz vallás, amelyek ráadásul különböznek egymástól, nem létezik!!!! De, ha az igazsághoz ragaszkodunk, akkor ki kell jelentenünk, hogy egy igaz vallás sem látezik. Ugynis egy vallás attól lesz vallás, hogy saját egyedi és egyéni tanítási alapokat adnak neki, ami nem Istentől ered és származik!!! ISten sohasem akart vallást!!! Keresztény vallást sem akart!!! A keresztény hitvallást is az emebrek tették vallássá, ahogy az összes töbi létező vallást a saját rendeléseik és emberi elképzeléseik szerint!!!

2023. jan. 13. 21:42
 17/18 anonim ***** válasza:
Isten biztos hogy mindenkit szeret és nem csak egy kiválasztott csoportot. 🤍
2023. jan. 16. 16:33
 18/18 anonim ***** válasza:
49%

Isten mindenkit szeret és azt szeretné, ha mindenki eljutna az igazség megismerésére, az ödvösségre!!!

1Tim.2,4. A ki azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson.

2Pt.3,9. Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.

Csel.10,34. Péter pedig megnyitván száját, monda: Bizonynyal látom, hogy nem személyválogató az Isten;

Isten nem származás szerint Ítél, hanem hit és a hitből fakadó cselekedetek alpján!!! Ezért mondja az Írás is, hogy a zsidóságból is csak a maradék tartatik meg:

Rm. 9,27. Ésaiás pedig ezt kiáltja Izráel felől: Ha Izráel fiainak száma annyi volna is, mint a tenger fövenye, a maradék tartatik meg.

Ézs.10,22. Mert ha néped Izráel számszerint annyi lenne is, mint a tenger fövenye, csak maradéka tér meg; az elvégezett pusztulás elárad igazsággal!

Tehát, hiába test szerint a kiválasztott nép Izrael, a zsidóság az üdvöség nem testi származás szerint történik, hanema Jézus Krisztusban, Jézus Krisztus által, Aki a testben megjelent Isten. És mivel sok zsidó nem fogadja el Jézust a testben megjelent Istennek (Krisztusnak) ezért csak a maradék tartatik meg, akik hittek Benne!!!

2023. jan. 16. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!