Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor lettél biztos Isten...

Mikor lettél biztos Isten létezésében?

Figyelt kérdés

#létezik #Isten #Jöttél
2023. jan. 6. 19:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
49%

Második általánosban. Akkor írattak be a szüleim hittanra, pedig nem is vallásosak. Nem igazán volt kedvem menni, de az első óra után buzgó katolikus lettem.

A buzgalmam utána hol erősebb volt, hol gyengébb. Kamaszkorban nem igazán foglalkoztatott a téma, bár Istenben végig hittem. Utána történt sok minden, végül 33 évesen mondtam ki, hogy nem hiszek már Istenben.

2023. jan. 6. 19:23
 2/18 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
92%
Semmikor nem voltam. De hiszek benne.
2023. jan. 6. 19:26
 3/18 anonim ***** válasza:
94%
Hát régebben egy két éve még nem de ma már nem mernék istenkáromlást tenni.
2023. jan. 6. 19:35
 4/18 anonim ***** válasza:
61%

Egyre biztosabb vagyok benne, ahogy egyre többet tudok a világról. Ennyi minden, ennyi szépség, ennyi szabályosság, ennyi "véletlen" nem jöhetett létre a semmiből.

Meg egyébként is érzem, hogy vigyáz ránk.

2023. jan. 6. 19:54
 5/18 anonim ***** válasza:
62%
Amikor "találkoztam Vele", vagyis amikor megtapasztaltam ahogyan hatalmasan beleszólt az életembe, a lelkembe, és gyökeresen átformálta azt egy pillanat alatt.
2023. jan. 6. 19:56
 6/18 anonim ***** válasza:
12%

Kb fél évvel ezelőtt volt egy nagyon extrém és intenzív spirituális élményem amit a mai mainstream pszichológia leginkább skizofréniás állapotnak vagy pszichotikus epizódnak szokott leírni.

Megtapasztaltam a valóság mélyén lévő összefüggéseket, azt hogy semmi nem anyagi természetű. Amit észlelünk a szánalmasan fejletlen érzékszerveinkkel az csak egy közös illúzió, a "valóság" a kvantumok szintjén örvénylő információhalmaz. Minden egyes nyomorult elektron,proton,atom egy hologram ami tartalmazza a mindenséget. Bármit csinálunk vagy gondolunk azt egy valami csinálja, csak számunkra tűnik úgy mintha különálló individuumok lennénk.

2023. jan. 6. 20:04
 7/18 anonim ***** válasza:
40%
6:Mielőtt még többen leszavaznátok, rengeteget olvastam azóta ebben a témában és megdöbbentően sok elismert fizikus és teológus osztja ugyanezt a véleményt. Elhiszem hogy kényelmetlen ebbe belegondolni, sőt ijesztő de a létezés maga teljesen más mint ami leképeződik az elménkben.
2023. jan. 6. 20:45
 8/18 anonim válasza:
0%
Erről amúgy linkelhetsz cikkeket, mert nagyon izgalmas a téma amit elkezdtél fejtegetni
2023. jan. 6. 20:49
 9/18 anonim ***** válasza:
21%

"Erről amúgy linkelhetsz cikkeket"

Amúgy? Máshogyan? Hogyan máshogyan?

2023. jan. 6. 20:58
 10/18 anonim válasza:
57%
Az amúgy szót más értelemben is lehet használni, mint ahogyan te kiakadtál rajta.
2023. jan. 6. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!