Iszlám hisz a mennyországban? És a feltámadásban?
#9#: ""Akkor most 2 Menyország létezik, egy arab Iszlám és egy (Zsidó) Keresztény????"
Itt mintha arra utaltál volna hogy két különbőző mennyország féle elképzelés van, én erről beszéltem."
Nem. Pont én kérdeztem rá, mivel az előző hozzászólás pont ezt sugalta.
Egyértelmű, hogy nincs két Mennyoszág! Ám, ha végigolvastad volna az írásaimat és válaszaimat, akkor tudhatnád és ismerhetnéd az álláspontomat.
Semmi baj valami félreértés történt.
Oké ez igy full hülyeség.
Eleve kik írják azokat az "élet könyveket"?
Vagy isten, vagy az angyalok.
Ha az angyalok, akkor ott van ugye hogy isten parancsára teszik.
Ami pedig ezt illeti:"Mindenki saját életében csinálja maga ellen az ítéletet, "
Nem. Az emberek elkövetik a bünt, de nem ök hozzák létre is mondják ki az ezért járó itéletet. Eleve a poklot isten teremtette.
"Istenre nem úgy kell gondolni és tekinteni, mint valami gonosz Bíróra!"
Kibeszélt "gonoszrol"?
A bünösök felett itéletet mondani nem gonoszság.
Is mivel láthatoan nem hiszed el hogy isten itélkezik:
"márpedig tudjuk, hogy Isten ítélete igazságosan éri azokat, akik effélét művelnek. 3Azt hiszed talán, te ember, hogy kibújhatsz Isten ítélete alól, ha elítéled azokat, akik ilyeneket tesznek, amikor magad is ugyanazt műveled?Avagy semmibe veszed, hogy Isten végtelenül jó, türelmes és elnéző, s nem jut eszedbe, hogy irgalma bűnbánatra akar vezetni? 5Konokságodban és szíved megrögzöttségében csak büntetést halmozol magadra, a haragnak és az Isten igazságos ítélete megnyilvánulásának napjára. 6Ő kinek-kinek tettei szerint fizet: 7örök élettel annak, aki a jótettekben kitartva dicsőségre, tiszteletre és halhatatlanságra törekszik, 8haraggal és megtorlással annak, aki haszonleső, s nem hajlik az igazságra, hanem a gonoszsággal tart. "
"én vagyok az Örökkévaló, aki kegyelmet, ítéletet és igazságot gyakorlok e földön; mert ezekben telik kedvem, azt mondja az Örökkévaló (Jer 9,23-24).”
Dehát isten itéll!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!