Isten miért hagyta szenvedni az egyetlen fiát?
Ez most komoly? Ennyi butaságot rég olvastam. Isten már eleve elrendelte az emebriség megmentését. Azt is megprófétálta, hogy Isten eljön közénk és a neve Immanuel lesz, ami azt jelenti, hogy velünk az ISten, azaz közénk jön. És így is lett, Jézus személyében eljött hozzánk ISten, ezért Jézus a testben megjeéent ISten (Krisztus). Ő benne lakozik az Istennek egész teljessége! Ő általa teremtett Isten mindenet. Jézus maga az élő Atya ISten kinyilatkoztatás a teremtett világ számára, mind Angyalok, mind emberek számára.
Jn.10,18. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.
1Tim.3,16. És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.
1Jn.4,2. Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;
Kol.2,9. Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg,
Kol.1,16. Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;
Ezt a butaságot te hol olvastad?
#6#
Isten nem teremtett "szenvedéssel teli világot". amikor megteremtette minden jó volt és tökéletes. Az ember engedetlen volt, vétkezett és behozta a bűnt a világba, vele együtt a halált. Isten ateremtéskor az emberre hagyta és bízta a földet, de az ember átengedte a gonosznak. Azóta az emberek önzők, büszkék, gőgösek, harácsolók, útálatosak, szeretetlenek, pénz és hatalom imádók. Képmutatóak, hazudósok, képmutatók, álszentek, hamisak stb. Nem Isten teremtette gonosznak és szenvedéssel teltnek a világot! Az ember tette ilyenné, mert engedett a gonosz kísértésnek!!!
" vétkezett és behozta a bűnt a világba, vele együtt a halált."
De Isten csinálta azt a világot ahol az ember eltudja követni azt a bűnt.
Isten alkotta meg azt a bűnt és úgy, hogy büntetésképpen a halál bejöjjön a világba.
Ha nem akarta, hát miért tett úgy, hogy bekerüljön a világba?
"behozta a bűnt a világba"
ez tetszik
kiment aratni a foldekre egy kicsit es behozta onnan a bunt
ha rajtuk kivul Isten termetett egy mar bunokkel teli vilagot is akkor ertelmet veszti a bunbeeses
ha adamek nem esnek bunbe akkor a kinti vilagot Isten ozonvizzel elpusztitotta volna?
De akkor miert volt kinti vilag bunos emberekkel?
azert hogy adamek bunbeeshessenek es Jezus eljohessen megmenteni leszarmazotjaikat, meg a bunos emberek kozul azokat akik megternek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!