Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem hisznek az ateisták?

Miért nem hisznek az ateisták?

Figyelt kérdés
Valaminek lennie kell biztosan, a Világ, az élet létrejöttétől kezdve, az élet mai csodájáig, a Föld kialakulásáig, ez isteni csoda. Illetve az még nagyobb bizonyíték, hogy Isten elküldte hozzánk fiát, Jézust, aki megváltott minket. Nem gondolják, hogy Jézus nem maradt volna fent ennyi évig, ha nem lenne alapja?

2022. dec. 28. 16:32
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Miben kéne hinni? Miért pont abban?
2022. dec. 28. 16:36
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Mert a mesékböl már kinöttek
2022. dec. 28. 16:55
 3/10 anonim ***** válasza:
59%

Én nem akarok meggyőzni senkit semmiről... :D

Csak a tapasztalataimat mondom el.

A legtöbb ismerősöm, aki nagyon ateista, nagyon Istentagadó, vagy például (nagyon Fideszes és) DK ellenes, vagy (nagyon DK-s és) Fidesz ellenes, vagy nagyon Vegán, vagy nagyon bármi más és hangosan és harciasan és minden!... Na ezeknek az ismerőseinknek a túlnyomó részének

valamilyen gyermekkori traumája volt valamelyik ellenkező csoporttal szemben, vagy

egy lelki betegsége van, ami miatt ő belesodródott valamelyik harcias táborba. Ezeknel érvek nem működnek. Ezek lelki ügyek.

Egyébként, másrászt ismerek egészséges gondolkozású pl. ateistákat is, akik tök jófejek! :) És nem akarnak senkivel sem harcolni. Ezt is azért fontosnak érzem hozzátenni.

2022. dec. 28. 18:05
 4/10 anonim ***** válasza:
* másrészt ismerek
2022. dec. 28. 18:06
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Amiért te nem hiszel az olimposzi istenekben vagy az ázokban és vanírokban.
2022. dec. 28. 18:46
 6/10 anonim ***** válasza:
68%
Ez olyan, mint hogy te miért nem a hinduizmust követed, ha egyszer az a legrégebbi világvallás?
2022. dec. 28. 19:43
 7/10 anonim ***** válasza:
15%
#6 Nem az a legrégebbi vallás, legalábbis nem a mai formájában. A proto-indo-iráni vallásból alakult a hinduizmus és a zoroasztrianizmus. Ha már kérdéssel felelsz a kérdésre, legalább jó kérdést tegyél fel.
2022. dec. 28. 20:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Még amikor hittem gyerekkoromban, akkor is egy mesevilágnak képzeltem el a bibliát, sose értettem, hogy miért csak régen történtek olyan nagy csodák, most meg már nem. De hát hittem Istenben, mert ezt nevelték belém.

Később elkezdtem logikusan gondolkodni, a tudománnyal ismerkedni és meg mertem kérdőjelezni a vallásos tanításokat... Így lettem agnosztikus ateista.

3-as, és aki nagyon vallásos, az normális? :)

2022. dec. 28. 23:55
 9/10 anonim ***** válasza:

#8-as

Vannak kedves és jóindulatú vallásos, és hívő ismerőseim is. Ők is normális emberek.

De a nagyon vallásosok, fanatikus hívők, szélsőségesek felé egy kérésem van csak: „Takarodj az életemből.”

2022. dec. 29. 00:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem akarattal csinálom, csak egyszerűen nem tudom elhinni a vallásos téziseket, a Mennyországot, a csodákat, etc...

A kereszténység eszméi a toleranciáról, a megbocsátásról, a 'ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel' jellegű intelmek viszont szimpatikusak nekem, de nem isteni parancsként, mivel nem hiszem el, hogy lenne Isten (nem tehetek róla), csak kimondottan az embersége miatt.

2022. dec. 29. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!