Ha a Mennyei Atya a szeretet Istene, ahogy mondják, akkor hogy lehet bosszú álló? hiszen az negatív tulajdonság
"ha János a jelenésében meglátta előre mi fog történni"
Ha Jánosnak hiszel, akkor az istennek miért nem hiszed el, hogy mindent előre lát? Ezt nem értem.
"A történelemben egyetlen egy másik embert nem tudsz nekem mondani aki hozzá hasonló volt tisztaságban és igazságosságban"
Ezért gyanús, hogy nem létezett. De ez másik kérdés, nem tudjuk. Viszont igen könnyű egy tökéletes ember vagy isten képét lerajzolni, szóval ez még nem garancia semmire.
"Miért halgassak politikusokra vagy ilyen olyan bölcsekre"
Igazad van.
Én is azt mondtam, hogy gondolkozz magad, és ehhez nézd meg például a Bibliát.
Megpróbálod?
"Nem nézem hülyének"
Akkor nézd meg, amit mondtam, és próbáld elemezni. Ha nem sikerül, akkor sajnos tényleg hülyének nézed, amivel az a probléma, hogy biztosan tudjuk: nem igaz. Tehát akkor téves a hited. Mégpedig rögtön a teremtéstől téves, ami azért elég nagy probléma, nem valami apróság.
Így igaz.
De szomorúnak találom, hogy ezt meg sem próbálod.
Akkor szerinted, annak a pár milliárd embernek, akivel én nem beszélek - mennyi esélye van annak, hogy egyáltalán felmerüljön benne, hogy elkezd gondolkodni az igazságon?
Hát... nem sok.
Ez a szomorú.
"Tehát olyan helyzetbe hozza az emberkét, amikből nem tudnak jól kijönni, aztán még meg is bünteti őket ezért? Az egyik válaszoló példájával élve, nem elég, hogy direkt lerobban a baba keze, de utána meg is vered?"
Szerintem a baba teljesen felrobbanna ebben az esetben de ezt félre téve szerintem sem lett volna igazságos, sőt gonosz lett volna, ha megtörtént volna.
De a Bibliában még rengeteg eset van amikor Isten rettentően gonosz.
Arról nem is beszélve, hogy állítólag mindennél jobban szereti az embereket a "viselkedése" mégis olyan mint egy kisgyereké akinek van egy hangyafarmja (az emberek a hangyák).
Annyira szereti a mindenható az embereket, hogy lehetővé tette a szenvedésüket és hagyja is, hogy olyan borzalmak történjenek amiknek nem kéne soha megtörténnie (amilyeneket egyébként ő is tett a Biblia alapján).
Szokták írni, hogy az a sok rossz a sátán műve. De ennek akkor lenne értelme, ha a sátánt Isten nem tudná megállítani, tehát nem lenne mindenható. Tehát minden szenvedés vagy azért van a világban mert ő ilyenre teremtette a világot, ilyennek akarja a világot és azt akarja, hogy szenvedjenek az emberek vagy pedig azért mert nem létezik.
Bárhogyan is nézzük a mindenható és mindentudó isten még talán létezhet, de olyan amelyik szereti is ezek mellett az embereket olyan már nem. De lehet csak nem tudják sokan mi is a szeretet. Legalábbis az a szeretet amit én ismerek ha hatalmában állna akkor megakadályozná, hogy a szerette ilyen szörnyű szenvedéseket éljen át.
A képmutató Jézusos történet csak még idegesítőbb. Jaj elküldte a fiát. Bármit képes megtenni így a fia halála nélkül is képes lett volna bármire, arról nem is beszélve, hogy mi is lett a fiával halála után? Ja ott van mellette megint. HÚÚÚÚ DE NAGY ÁLDOZAT.
Nagyjából mintha kiment volna wc-re a fia és addig nem lettek volna együtt. De még ez sem pontos, mert Isten még akkor is vele volt mikor a földön volt Jézus. Tehát végig együtt voltak. A haláltól sem kellett tartania Jézusnak mert TUDTA, hogy ő Isten fia, TUDTA, hogy mi lesz halála után vele és TUDTA, hogy még megítélve sem lesz, nem kellett a pokoltól sem tartania.
De azért megy a nagy áhítat, hogy mekkora áldozatot hozott. Közben a Bibliában 100 számra gyilkolta mások gyerekeit.
Rendszeresen nézi végig, hogy szülők elvesztik gyerekeiket, nőket és gyerekeket erőszakolnak, kínoznak meg, és sorolhatnánk még a borzalmakat amiket Ő tett lehetővé, és amiket neki még egy csettintés se lenne, hogy megakadályozzon. De ugye ehhez léteznie és akarnia kéne.
Utolsó benned nagyon sok harag és feszültség van a tévinformációk mellett.
Igen azt jól írod hogy Jézus ottvan az Atya mellett. De azt se felejtsd már el megemlíteni hogy minden embernek lehetősége van ottlenni Istennel a halála után, és még csak nem is kell átesnie azokon a borzalmakon amit Jézus átélt. Nem csak Jézusnak adatik meg hogy oda kerüljön. Mindenkit a fiának tekint, aki elfogadja őt az atyjának és az ő útmutatása szerint él. Így te is tudod hogy Isten fia vagy, tudod hogy hova kerülsz a halálod után és tudod hogy nem leszel megítélve mert bűntelen életet éltél.
Az meg hogy a bűn a világban van az miattunk van, Istennek semmi köze hozzá. Ő megadta az instrukciókat hogy lehet egy erőszak mentes társadalomban élni de az ember rendre elutasítja azt és a világi javakat és örömöket keresi, ebből pedig csak gonosz dolgok születnek.
"De azt se felejtsd már el megemlíteni hogy minden embernek lehetősége van ottlenni Istennel a halála után,"
Ez, hogy jön ide? Egyébként Jézus és a többi ember helyzete továbbra is teljesen különböző.
"és még csak nem is kell átesnie azokon a borzalmakon amit Jézus átélt."
Vannak akik nála sokkal rosszabb dolgokat élnek át. Arról nem is beszélve, hogy azok az embereknek nincs választásuk, hogy szenvednek-e vagy sem mert nincs meg az a hatalmuk, hogy bármikor véget vessenek neki.
"Így te is tudod hogy Isten fia vagy, tudod hogy hova kerülsz a halálod után és tudod hogy nem leszel megítélve mert bűntelen életet éltél."
Azok is tudják akik az iszlámot követik? NEM. Nem tudja senki sem biztosra. Hitről van szó nem tudásról. Nem kell demagóg duma.
"Az meg hogy a bűn a világban van az miattunk van, Istennek semmi köze hozzá. "
Tehát nem Isten teremtette a világot, nem Isten teremtette az embert, nem Isten teremtett olyan embert amilyen az ember, nem Isten teremtett olyan világot ahol az embereket meg lehet ölni, nem Isten teremtette olyanra az emberek biológiáját, hogy lehetséges legyen a nemi erőszak.......
Valóban Istennek semmi köze semmihez, mivel nem Isten hozta létre a világot, az embert és a többit. Ha mégis ő alkotta akkor nagyon is van hozzá köze.
"a tévinformációk mellett."
Pontosan melyik információm téves?
"Ő megadta az instrukciókat hogy lehet egy erőszak mentes társadalomban élni"
És akkor soha nem kap el földrengés vagy vulkán, vagy aszteroida, nem leszel beteg, nem sérülsz le, nem támad meg vadállat, és még talán nem is öregszel?
Tessék 27 és 28 ennek a videónak az elején pont a bűnbeesésről van szó, de ajánlom végighalhatni és ennek az embernek még sok jó előadása van
https://www.youtube.com/watch?v=4jRATVJ3QSg&ab_channel=BPAtube
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!