Mit ünnepelnek az ateisták karácsonykor?
Akik nem hisznek Istenben, és a testté lett Igében, mit ünnepelnek a Megváltó születése ünnepén?
Azon kívül, hogy a szeretet ünnepe, ami végső soron mégiscsak Krisztusra vezethető vissza.
Összejött a család nagyobbik része, beszélgettünk, kedveskedtünk egymásnak, volt gazdagon terített asztal, bevallom nagyon kellemes volt és egy másodpercig sem gondoltam semmilyen vallásos baromságra.
Nem szoktam egyébként sem, felőlem rég eltörölhették volna az összes hiedelmet, ahogy Jupitert és Zeuszt sem preferálja manapság senki, ugyanúgy a többi ókori babonát, de nekem nem zavaró, hozzászoktam már a tökkelütött emberek tömegéhez, felőlem aztán hajlonghatnak reggeltől estig Mekka felé, vagy hányhatják a keresztet napestig, engem nem zavar.
"Azonban a karácsony mégiscsak lett valahogy, van tartalma."
Igen. Magába foglalja a római napünnepet (ajándékozás, örökzöldek), a kelta yule-t (fa körül éneklés, ajándékozás, angol területeken a "karácsony 12 napja" is ide vezethető vissza), a germán ünnepet (lakoma rendezése), és a szláv kolidát (házról haza járva téli dalok énekelése).
Minden nép ünnepelte a napfordulót, ez meg nyilván nem tetszett az egyháznak. Rá kellett húzni valamit.
Ez még egész jól sikerült a húsvét már meredekebb. Jézus feltámadt, ezért jön a húsvéti nyúl, és tojást festunk, meg locsolkodunk. Nem ám a tavasz köszönetét ünnepelték az emberek, tele termékenységi szimbólumokkal (b*szik, mint a nyúl, a fiúknak pirosra festett tojást adunk, hogy az ő tojasaik is jól működjenek, a lányokat öntözzük, mint a virágokat, hogy szépek és termékenyek legyenek). Nem, biztos nem erről a szól a húsvét sem. Annak tartalma van:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!