Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi történik azokkal a temetőkk...

Mi történik azokkal a temetőkkel, ahol már több évtizede nincs temetkezés?

Figyelt kérdés
2022. dec. 23. 22:22
 1/4 A kérdező kommentje:
Dedszuleim egy kis faluban ilyen temetőben vannak egy templom kertjében. Minden sír durván leromlott állapotban, a fák, bokrok teljesen körbenőtték az egészet.
2022. dec. 23. 22:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg az idő felemészti őket, vagy lehet majd a helyi önkormányzat úgydönt hogy rendbe hozza.

Érdekesség:

A nagyszüleim mindig mesélték hogy az városban (ahol én élek) volt egy zsidó temető. Aztán mikor bejöttek a németek és Magyarországon is elkezdett tombolni a holokauszt egyszerűen letarolták. Ma már csak egy mező van ott, senki nem mondaná meg hogy valamikor ott volt egy temető, csak az idősek beszélnek róla ha szóba kerül.

2022. dec. 23. 23:13
 3/4 anonim válasza:
100%
Megválaszoltad a saját kérdésed. Néha előfordul, hogy rendbe szedik őket, bár ez főleg olyankor esélyes, amikor egy érdekelt civil szervezet ezt kezdeményezi. Az utóbbi 10-15 éveben sok elhagyatott zsidó temetőt kezdtek el újra karbantartani, erre a forrásokat azt hiszem az izraeli állam biztosítja.
2022. dec. 23. 23:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez egy pici, 400 lelkes falu. Nehezen hiszem hogy lesz pénz helyreállítasra. Én is arra tippelnek, hogy inkább megeszuntetik egyszer. Bár elképzelni nem tudom, mi annak a módja, menete, és mi lesz a sírokkal.
2022. dec. 23. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!