Miért lenne bűn az asztrológia?
Felekezethez nem tartozó Keresztény/Keresztyén vagyok. Hiszek a mágiában (kötések, mantrázás, mantrázással való bevonzás stb.) de ezeket nem gyakorlom mert a Biblia tiltja, plusz ugye balansz van a teremtés és a tönkretétel között, ezért már a megtérésem előtt is óvatos voltam ezekkel. A kérdésem most nem is erről szól.
Javítsatok ki, de szerintem a Biblia külön nem tér ki az asztrológiára, az pedig önmagában úgy gondolom nem igen minősül mágiának. Miért ne lehetne az asztrológia Isten által teremtett/felügyelt?
(Egyébként ugyanígy vagyok az evolúcióval, ha kicsit továbbgondoljuk a teremtéstörténetet lehet, hogy Ádám és Éva tényleg úgy néztek még ki mint a majmok, és az a 7 nap Isten országában itt a Földön több millió(/milliárd) év volt. Aztán a folyamat meg magától ment tovább és az emberek egyre inkább a mai emberekre kezdtek hasonlítani.)
Bálványimádáshoz vezethet, ha a bolygók állása alapján próbálod megoldani az életed, és nem Istenre hagyatkozol inkább.
Önismereti szempontból lehet igazságtartalma (a születési képlet ismeretének), de vigyázni kell vele. Én is ismerem a születési képletem, de Isten nélkül már rég a temetőben lennék, a bolygóállások ismerete nem segít.
Nincsen benne mágia, tehát nem ezért nem ajánlott.
Hanem azért, mert itt nem az istenre hagyatkozol, hanem más erőkre.
A kereszténység nem erről szól.
9
"Az egek beszélik
És nyilván hirdetik
Az Úrnak erejit. :/:
Az ég mennyezeti
Szépen kijelenti
Kezének munkáit.
A napok egymásnak
Tudományt mutatnak
Az ő bölcsességéről,
Egy éj a más éjnek
Beszél az Istennek
Ő nagy dicsőségéről."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!