Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért lenne bűn az asztrológia?

Miért lenne bűn az asztrológia?

Figyelt kérdés

Felekezethez nem tartozó Keresztény/Keresztyén vagyok. Hiszek a mágiában (kötések, mantrázás, mantrázással való bevonzás stb.) de ezeket nem gyakorlom mert a Biblia tiltja, plusz ugye balansz van a teremtés és a tönkretétel között, ezért már a megtérésem előtt is óvatos voltam ezekkel. A kérdésem most nem is erről szól.

Javítsatok ki, de szerintem a Biblia külön nem tér ki az asztrológiára, az pedig önmagában úgy gondolom nem igen minősül mágiának. Miért ne lehetne az asztrológia Isten által teremtett/felügyelt?

(Egyébként ugyanígy vagyok az evolúcióval, ha kicsit továbbgondoljuk a teremtéstörténetet lehet, hogy Ádám és Éva tényleg úgy néztek még ki mint a majmok, és az a 7 nap Isten országában itt a Földön több millió(/milliárd) év volt. Aztán a folyamat meg magától ment tovább és az emberek egyre inkább a mai emberekre kezdtek hasonlítani.)

2022. dec. 20. 18:49
1 2
 1/12 anonim válasza:
39%
Törvényileg kéne tiltani, nem Biblia által. Akkor sok ember megtanulná, hogy a maga ura, a saját sorsáért felel és ténylegesen tenne valamit a gondjaik megoldásának érdekében, nem valami varázsigétől várná a megoldást :D
2022. dec. 20. 18:58
 2/12 anonim ***** válasza:
45%
Az asztrológia a Teremtő archetípusait vizsgálja, és azok egymásra hatását, és az egyéb hatásokat amik a teremtés egységes egészében érik.
2022. dec. 20. 19:08
 3/12 anonim ***** válasza:
33%
Mert Jézus sosem beszélt arról, hogy befolyásolja az életed alakulását, hogy x évvel ezelőtt hogyan álltak a csillagok. Ez butaság.
2022. dec. 20. 19:58
 4/12 anonim ***** válasza:
63%
Szóval ha Jézus sosem mondta hogy egyél marha pörköltet, akkor tilos és butaság marha pörköltet enni?:D
2022. dec. 20. 20:01
 5/12 anonim ***** válasza:
34%
Jézus mondta, hogy egyél marhapörköltet.
2022. dec. 20. 20:03
 6/12 anonim ***** válasza:
62%

Bálványimádáshoz vezethet, ha a bolygók állása alapján próbálod megoldani az életed, és nem Istenre hagyatkozol inkább.

Önismereti szempontból lehet igazságtartalma (a születési képlet ismeretének), de vigyázni kell vele. Én is ismerem a születési képletem, de Isten nélkül már rég a temetőben lennék, a bolygóállások ismerete nem segít.

2022. dec. 20. 21:22
 7/12 anonim ***** válasza:
70%
Szerencséd, hogy ezt nem az ezoteria kategóriába írtad ki. Akkor már jönnének a laposföldhívők teríteni.
2022. dec. 20. 21:27
 8/12 anonim ***** válasza:
35%
Hobbinak lehet időtöltés. Beépítheted a stílusodba is. Ettől még nem lesz bűn, de igaz meg pláne nem.
2022. dec. 20. 21:59
 9/12 anonim ***** válasza:
69%

Nincsen benne mágia, tehát nem ezért nem ajánlott.

Hanem azért, mert itt nem az istenre hagyatkozol, hanem más erőkre.

A kereszténység nem erről szól.

2022. dec. 20. 23:06
 10/12 anonim ***** válasza:

9

"Az egek beszélik

És nyilván hirdetik

Az Úrnak erejit. :/:

Az ég mennyezeti

Szépen kijelenti

Kezének munkáit.

A napok egymásnak

Tudományt mutatnak

Az ő bölcsességéről,

Egy éj a más éjnek

Beszél az Istennek

Ő nagy dicsőségéről."

2022. dec. 21. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!