Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hová szokás tenni itthon a...

Hová szokás tenni itthon a Buddha szobrát?

Figyelt kérdés

A szobornak természetesen nincs semmilyen ereje, csak emlékeztet minket valakire, valamilyen érzelmeket ébreszt fel bennünk.

Viszont szeretném megadni a tiszteletet annak, akit ábrázol.

A kínaiak, japánok, mongolok, indiaiak, burmaiak stb. hová szokták tenni?

2022. dec. 17. 11:41
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Nem lehet az üdvösség és a nirvana között párhuzamot húzni. Az amit a Buddha tanított nem hasonlítható semmihez. Soha sem lesz a Buddhizmus nagy vallás, a legkisebb lesz mindig. Folyton félre fogják érteni, nagyon nehezen fogható fel. Az összes többi vallás istenekhez imádkozik, és ha jól élnek valószinűleg találkoznak is az Istenükkel. Még a keresztények nagy hatalmú teremtő Istene is valószínűleg létezik, de a Buddhákat nem érdekli. Isten lehet, hogy megteremtette a világot. Bill Gates lehet, hogy megteremtette a PC-t… de én személy szerint nem akarok se Istennel, sem pedig Bill Gatessel találkozni. A Buddhák tanítása az, hogy amikor összehúzódik az univerzum és véget ér, az új kezdésben csak egy lény létezik. A legerősebb, a leghatalmasabb. Ez a lény egyedül van, majd azt mondja legyen még egy. Ekkor lesz még egy. Ő teremti meg a hatalmával. Azt gondolja, hogy egyedül én voltam itt és mikor akartam egy másik lényt akkor lett is. Én vagyok a leghatalmasabb, a teremtő Isten. A teremtett lény pedig azt gondolja, hogy ez a másik lény a leghatalmasabb a teremtő isten hiszen egyedül ő létezett és én belőle származom, így hát őt kell imádnom. Namost… a Buddhák azok akik mindezt a folyamatot látják. A Buddhizmusban is vannak mennyországok és tiszta földek ahová a hit erejével el lehet jutni mert a Buddhaságot rettentő nehéz elérni. Egyesek beleragadhatnak egy hibába egy egész életen keresztül is. Azt gondolhatják egy tapasztalás következtében, hogy az univerzum véges, vagy éppen végtelen vagy, a nézetek hálójába keveredvén sok száz egyéb hibába. Nagyon hosszú az út. Ez az igazi buddhizmus, a tudat mesterévé válni, de mivel nagyon nehéz ezért lettek könnyítések, segítő buddhák, tiszta földek ,szertartások stb… Nem is való mindenkinek. Nem mindenki akar kilépni és látni. Az informatikusok közül sem akar mindenki gépet építeni és programozni. Van aki csak jó dolgokat akar alkotni és a világon ezzel semmi baj. Ahogy Istennel sincs. Mert Isten maga a jóság és a szeretet.
2022. dec. 22. 12:28
 22/25 A kérdező kommentje:

#21.

A manicheizmus pedig éppen ebben hitt: ha megvilágosodsz, akkor találkozol a legfelsőbb fény Istennel, egészen pontosan felolvadsz, ellobbansz a végtelen birodalomban.

Azonban, ha nem, akkor továbbra is a létforgatagban maradsz, és akár a buddhista pokolhoz hasonlóan egészen közel is kerülhetsz a sötétség és a halál urához, azonban csak addig, amíg a karmád ki nem egyenlítődik.

2022. dec. 22. 13:35
 23/25 anonim ***** válasza:
Nem, te már nagyon kevered. Amiről te beszélsz nem a buddhista megvilágosodás és a buddhista pokol sem ilyen. A buddhista karma nem ugyan az mint a Hindu karma. A buddhistáknál a karma szándékot jelent. Javítgassalak még vagy jobban utánna jársz?
2022. dec. 22. 14:24
 24/25 A kérdező kommentje:

#23.

Manicheizmusról beszéltem, ami szinkretizálta a kereszténységet, a buddhizmust, a zsidó vallást, a zoroasztrianizmust, a hinduizmust, a taoizmust és a püthagoreánus misztériumokat.

2022. dec. 22. 14:27
 25/25 anonim ***** válasza:
Szia. Hogyha nagy jelentőséget akarsz neki adni akkor egy olyan helyre tedd, hogy amikor belépsz a szobába akkor a szobor feje magasabban legyen a te fejed vonalától. Egyébként bárhova teheted, ez egy belső dolog.
2023. ápr. 8. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!