Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz ez Istenről?

Igaz ez Istenről?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy Isten nem ugyan az az Isten mint aki az anyagot teremtette. Elvileg az emberek fénylények voltak de ez a másik isten vagy démon belenyúlt a kozmoszba és anyagot hozott létre és csapdába csalta ezeket a fényeket mert irigy volt. És ezért vannak emberek. Avatara ezt állítja(a youtubon vannak videói).

2022. dec. 12. 10:49
 1/10 A kérdező kommentje:
Meg persze azt is mondja Avatara, hogy az anyag eleve rossz és csak ennek az anyagi istennek a műve.
2022. dec. 12. 10:53
 2/10 anonim ***** válasza:
66%

Nem, nem igaz.

"Minden általa lett, és nála nélkül semmi sem lett."

2022. dec. 12. 11:09
 3/10 anonim ***** válasza:
83%

Tudom miről beszélsz, ez bizonyos gnosztikus vallásokban van. Az ottani isten Jaldabaoth, egy gonosz lény aki megteremtette a materiális világot, és fogva tartja a lelkeket abban.

Természetesen a tradicionális keresztény egyházak nem hisznek ebben.

2022. dec. 12. 11:23
 4/10 anonim ***** válasza:
5%
Azathoth életkora megegyezik az univerzuméval (vagy meghaladja azt). A normális téridőn túl, a mindenség középpontjában él.
2022. dec. 12. 11:30
 5/10 anonim ***** válasza:
66%
Azathoth maga az univerzum, nem? Ő álmod mindent, és ha véletlen felébred akkor szevasz.
2022. dec. 12. 11:35
 6/10 NTBS ***** válasza:
71%
Szerintem nem igaz. Egy Isten van.
2022. dec. 12. 13:14
 7/10 Túlélő ***** válasza:
39%
Nem éri meg mert isten egy rossz valami, vagy valaki, vagy mit tudom én hogy milyen lény, aki elveszi az emberek szeretteit és örök szomorúságot és fájdalmat,bánatot ad nekik. Ő a felelős azért a sok védtelen ember haláláért akik a Covidban meghaltak, Ő döntött róluk. Az lenne a normális ha nem lenne betegség, halál. Örökké élnénk a szeretteinkel.Írta-Túlélő
2022. dec. 12. 18:05
 8/10 anonim ***** válasza:
45%

Ez az Avatara egy baromi nagy vicc úgy ahogy van.

Az "előadásain" elhangzott információknak jó ha a negyede igaz és az is ki van forgatva vagy legalább egy kicsit módosít rajta.

Leginkább erre akkor jöttem rá mikor elolvastam Dr. Szalai András egyik Avatara előadására reflektáló írását.

A végzettségeit is összevissza hazudozza azt állítja, hogy teológus, hittudós, doktorált történést meg persze egyiptológus de hivatalosan erről semmit nem lehet olvasni csak, hogy 1,5 évet járt az ELTE-n.

2022. dec. 13. 21:30
 9/10 anonim ***** válasza:

[link]

Itt elolvasható a tökéletes önéletrajza.

8-as voltam.

2022. dec. 13. 21:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát,nem kizárt.Mèg mindig "èszerűbb" mint az hogy

mindannyian egyetlen egy emberpár vétke miatt szenvedünk...

2022. dec. 14. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!