Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha elaludtam és nem mentem...

Ha elaludtam és nem mentem templomba az bűn?

Figyelt kérdés

2022. dec. 11. 10:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A zsinagógába nem téríteni ment Jézus, hanem az előírásoknak megfelelően tette, felolvasott a Tórából és a próféták írásaiból. Időnként tanított is.

Hiszen parancs, hogy az Úr napját szenteld meg.

"Ha figyelmesen olvasod a Bibliádat, a kenyér megszegésére nem a zsinagógákban gyűltek össze az első keresztények, hanem házanként."

Valóban nem, de sehol se írtam, hogy a zsinagógába kell erre összegyűlni, ezért vannak a templomok. Amúgy nem csak házaknál gyűltek össze, el se fértek volna házakba. Sokáig tartották ezeket katakombákban, de voltak külön épületeik is, ott ahol nem volt tiltva, templomokat is emeltek.

"A hívővé válás lépése, a megtérés után kell az illetőt megkeresztelni."

Ilyet nem ír a Biblia, helyette az írja Lukács, hogy a megtérők teljes háza népét megkeresztelték. Tehát a gyermekeket is. Azt tanítja a Biblia, hogy a keresztség által válik az ember Isten gyermekévé. Kálvin heves természetével helyesen ítélte el azokat, akik meg akarták tagadni a gyermekektől, hogy Isten gyermekei legyenek. Jézus is azt mondta, hogy engedjék hozzá a gyermekeket. Ti a gyermekeket távol akarjátok tartani Isten közelségétől, hogy a keresztség által tudjon bennük működni. Ördögi dolog ez.

"A csecsemőnek semmi beleszólása ebbe, a szülők döntenek helyette."

Ez így van, a szülők hitére keresztelik meg őket, mint az apostolok, akik a megtérők teljes háza népét megkeresztelték. Lásd Biblia, amit nem ismersz.

"Teljes víz alá merítéssel kell keresztelni."

Ilyet nem állít a Biblia sehol. Az apostolok ahol volt folyó alámerítették az embert, ahol nem volt folyó, ott csak leöntéssel tudták megkeresztelni. Nem csináltak olyan medencés bohóckodást, mint sok szektában. Elég szomorú, hogy sokak szerint a víz mennyisége számít, nem pedig Isten kegyelme.

"Már itt, a kezdet kezdetén kudarcot vall a katolikus gyakorlat."

Nem katolikus gyakorlat, minden keresztény felekezetben gyakorlat.

2022. dec. 13. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!