Hogy kell elképzelni azt, hogy mindenki zsidó lesz, amikor eljön a Messiás?
#6/7/8 válaszok írója vagyok.
De elvileg teljesen összeegyeztethető a második eljövetel a valósággal. Erről valamikor hallottam. Ennek javaslom, hogy járj utána! Én annyira nem vagyok elmélyedve a judaizmusban, mintsem hogy én a kereszténységben vagyok, ami azt illeti, úgyhogy erre most nem tudok annyira jó választ a magam fejéből.
Azt sejtettem, hogy a judaizmusról szólt a kérdés, azonban a valóság, hogy tényleg Jézus a Krisztus. Erre van egy csomó bizonyság.
Leginkább Isten maga.
Ezért mivel az Isten örök, a válaszom helyes volt a kérdésre.
Ha ez egy tanulmányi kérdés, ami arra vonatkozik, hogy csak a judaizmus irataiból adjunk választ és fedjük el azt, ami azokon kívül van, akkor tényleg nem tudtam válaszolni, azonban fontosabbnak tartottam, úgy láttam jónak, hogy az igazságot írjam meg, mint választ. Mert az az ami igazán fontos.
Valahol meg van írva ez is:
Aki a Krisztusé, az az Atyáé, és aki az Atyáé, az a Krisztusé. Tehát, aki önzetlenül, igazán az Atya igazságát keresi, az Ő dolgai után kutat, szereti Őt, önzetlenül, szívből, az megtalálja a Krisztust is.
11-es: ez szép és jó, hogy szerinted a kereszténység az igaz vallás, és én ezért téged soha nem bántanálak. De tiszteljük már meg a többieket, elsősorban a kérdezőt azzal, hogy a kérdésben szereplő vallás keretrendszerében adunk egy választ, nem a sajátunkban, hiszen a kérdező nem azt kérdezte, hogy a kereszténység szerint hogy fog kinézni Jézus második eljövetele. Ha te kiírnál egy kérdést mondjuk pont Jézus második eljöveteléről, én sem azt írnám, hogy butaság a kérdés, mert ilyen nem lesz, Odin fog bunyózni a Jégóriásokkal az Istenek Hajnalán, majd miután te (jogosan) visszavágsz, hogy nem ez volt a kérdés, beírom, hogy de hát ez az igazság, és az fontosabb, minthogy a kérdező egy teológiai kérdésre teológiai választ kapjon. Képzeld, vannak például ateista vagy agnosztikus teológusok és valláskutatók is, vagy olyanok, akik nem a saját, személyes vallásukat kutatják, és ők sem úgy állnak a dologhoz, hogy "áh, ez a Jézus a vízen járt dolog mekkora hülyeség már, hiszen ez nem lehetséges", hanem kellő hivatástudattal, professzionalizmussal, az emberiség tudásának gyarapításáért végzik a munkájukat, nem pedig azért, hogy hittérítsenek.
Nem, Jézus nem összeegyeztethető a zsidók messiássával, akármit mond a Hitgyüli. A Hitgyüli (meg az ahhoz hasonló amerikai karizmatikus, keresztény-cionista egyházak) gyakorlatilag gúnyt űznek a judaizmusból, és az USA-ban is, illetve itthon is többször meggyűlt már a bajuk a különböző zsidó közösségekkel emiatt. Ha érdekel a zsidó teológia, akkor semmiképpen sem a Hitgyüli anyagait olvassad, mert az köszönőviszonyban sincsen a judaizmussal.
Kedves Kérdezõ!
A próféta:
"Az Örökkévaló lesz a király az egész földön. Azon a napon az Örökkévaló lesz az egyetlen Isten, és neve az egyetlen név" - Zechárjá(Zakariás) 14:9
Ez azonban nem jelenti, hogy mindenki zsidó lesz, csak azt, hogy mindenki felismeri, hogy az Örökkévaló az egyetlen I-ten. Ehhez nem kell zsidónak lenni, nem kell teljesíteni az összes parancsot, de természetesen nem szabad többé hamis isteneket imádni.
A prófécia szerint abban az idõben nem is akar majd senki hamis isteneket imádni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!