Hogy kell elképzelni azt, hogy mindenki zsidó lesz, amikor eljön a Messiás?
A judaizmus tanai szerint a messiás a zsidók megváltója, nem az emberiségé. A messiás összegyűjti a 12 izraelita törzset Izraelben, Jeruzsálemben a templomot újjáépíti, elhozza a messiási békét világszerte, és beharangoztatja az eljövendő világot, ami olyan lesz, mint az Édenkert.
A nem zsidóknak nem kell áttérnie a zsidó vallásra, és a messiásnak nem is kell foglalkoznia velük.
"A Mesiiásnak össze kell gyűjteni az ősszes zsidót Izraelben, ez azt jelenti, hogy az egész emberiséget?"
Egyik mondatodbol nem jőn a másik.
Nem lenne mindenki zsidó akkor sem, pl. aki élvezi az életet és leszarja a spiritualitást azt hol érdekelné?
Persze sokan abba is hisznek ha egy uralkodó egy népcsoportot ki akarna írtani akkor ellene fordulnának, de ez se igaz.
Erre megkapod válaszodat Jézustól.
A Róma 11 pl. ezt taglalja.
( [link]
De javaslom elolvasni a Zsidókhoz írt levelet is!
( [link]
Egy szóval, azt úgy kell érteni, hogy Izráel Isten szerint az, aki hisz Őbenne, az Ő akaratát cselekszi, és ennek részeként hisz a fiúban(Jézus Krisztusban). Függetlenül attól, hogy éppen hollandnak, vietnaminak, magyarnak, vagy zsidónak született, körülmetélkedett-e, vagy sem, megtartotta-e a zsidók törvényiet, vagy sem. (Bár Jézus azt mondta, hogy aki szereti az Urat, teljes szívéből, lelkéből és elméjéből, és szereti felebarátait, mint önmagát, az megtartott mindent, amit szükséges.
37
Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
38 Ez az első és nagy parancsolat.
39 A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.
40 E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták
Azonban nyugodtan lehet sertést enni, és nem kell széttörni a korsót, amibe vakond esett, meg nem kell bakokat és bikákat áldozni, ugyanis az igazi áldozat az Isten mellet való igaz elkötelezettség, és felé való hűség. Hogy átadod neki az életed, szíved és gondolkodásod. Ehhez az áldozatos témához javaslom a Zsidókhoz írt levél 10. fejezetét is. Ez, ha minden igaz, nem pont úgy írja le, ahogy én, hanem kicsit más szemszögből taglalja a dolgokat, de ez is igaz, hasznos, fontos és érdekes.)
És:
Ugyan ezt nem olvastam el, de jobb megértéshez javaslom:
A Hit Gyülekezete tanításaiban a zsidók vallásáról mélyre menően szoktak sokszor beszélni és hitelesen. Én megbízom bennük, hogy amit írtak a linkelt cikkben, az valószínűleg jó.
#7-es vagyok:
Tehát lelkileg kell érteni, hogy minden zsidót.
És az számít lélekben zsidónak, aki elfogadta és hiszi, hogy az Isten az igaz Isten, és hogy Jézus Krisztus az Isten fia.
Ezek mind hozzá mennek.
Valaki aki hisz Jézusban, örök élete van!
#6-os vagyok:
a #7-es válaszban is ezt akartam írni. De nyilván a #7-es is én vagyok.
"De a Messiásról az a véleménye a zsidóknak, hogy akkor MINDENKI zsidó lesz és Isten egy lesz (nem lesz Allah mondjuk, csak Örökkévaló)."
A mondat első fele egyszerűen nem igaz, a zsidók nem gondolják azt, hogy a messiás majd mindenkiből zsidót csinál. A második része azért butaság, mert Allah, JHWE, és Isten ugyanaz az isten.
6-os/7-es/8-as:
Értékelem, hogy vetted az időt arra, hogy ezt megosztottad velünk, csak ez a kérdésre nem válasz. A kérdés a judaizmusra vonatkozott, nem a kereszténységre, pláne nem annak egy neoprotestáns, teológiailag jelentéktelen ágára. A keresztény messiás összeegyeztethetetlen a zsidó messiással, hiszen a keresztény messiás (Jézus) a második eljövetelével teljesíti be az isteni akaratot, míg a zsidó messiásnak ez elsőre sikerülni fog. Ezért utasították el a zsidók Jézust, mint messiást, hiszen nem volt képes beteljesíteni a zsidó próféciát, és ezért nem is lehetett a messiás. A zsidó próféciákban szó sincs semmiféle második eljövetelről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!