Echart Tolle követői vallásos jelleget mutatnak? Mennyi időt vesz el a napjukból, hogy a Most-hoz "imádkoznak"? Vagy hogy működik ez a gyakorlatban?
Téged nem szeret senki mert ostoba vagy közbe azt hiszed hogy valami megvilágosult. Valószínű szegény környezeted is a hátad mögött hülyének néz a Tolléd miatt, és azt várják mikor mész onnan máshová. Nem írtam azt hogy konkrétan imádkoznak,
idézőjel
idézőjel
idézőjel
Csak azért írtam háromszor mert láthatóan szefós vagy.
Ha nincs kedved elárulni, hogy a napjaidból mennyit töltesz a Tolle cucc futtatásával a fejedben (amit én idézőjelben párhuzamba hoztam az imával) akkor inkább menj aztán hallgasd ész nélkül a gyogyó mantráidat, meg a hipnózis Tollédat, de nehogy észrevedd hogy ugyanolyan zombi vagy mint azok akiket elítélsz vallás miatt :)
Huh. Ezt erős volt olvasni, a kérdés sem semmi, de ami alatta ment... na mindegy.
Tolle nem egy szektavezér, nincsenek "Tollesok", nincsenek hívei, nincs kultusza. Ha valakik mégis kialakítottak köré valamit, az csak azért van, mert ötletük sincs róla mit szeretne kommunikálni, csak a legújabb szent tekintélyt látják benne.
A mostban élésnek annyi a lényege, hogy nem válsz az elméd rabjává, nem hagyod, hogy irányítson, átadod magad a belső szemlélőnek, ennyi. Ezt a tudást évezredek óta tanítják, keleten ezer meg egy irányzat van az ezer meg egy felfogó képességgel rendelkező ember számára, Tolle tisztában is van vele és szereti használni az ott alkalmazott realizációig elvezető szavakat.
Biztosan vannak hívő olvasói/hallgatói, de maga a hit is pengeélen táncol a jelen pillanat megélésében.
Köszönöm utolsó.
Tudom hogy mit tanít a Tolle, köszönöm szépen hogy jól megfogalmaztad te is.
"Ezt a tudást évezredek óta tanítják"
"legújabb szent tekintélyt látják benne."
Értem.
Egyáltalán nem akartam a kérdéssel rosszat, kérlek olvasd el figyelmesen amit most írok, mert csak ennyi:
Van 2 ember akikkel mostanában sokat beszéltem.
Egy Tolle-"hívő" vagy rákattant vagy hogy hívjam, aki napi 3-4 órát tervezett a Tolléhoz kapcsolódó dolgokkal tölteni
És egy vallásos ember aki kb ugyanennyit imádkozik-közösségbe jár stb.
Mindketten úgy gondolják, hogy nekem/másoknak is azt kellene csinálni, amit ők.
Ezért kérdeztem ezt így összehozva a kettőt, mert látom hogy mennyi idejük rámegy.
Én igazából furának tartom ha valaki ennyi időt szán a napjából bármelyikre is.
Igazából ezt nem értettem az első válaszoknál, hogy aki a Tollét hallgatja, miért ilyen ellenséges a vallásos imával szemben. Hiszen mindkettő valami jelenlét.
Ezért nem értettem mi benne annyira sértő. De a 2 ismerősöm is eléggé nem ért egyet, csak kívülről látszik hogy mégis valahol hasonlóak.
Szia egy példa hogy megértsd.
Reggel felébredsz amikor szabadnapos vagy és kedved támad kirándulni,de eszedbe jut hogy vannak hátráltató tényezők és nincs ez nincs az és el kezdesz kattogni na itt van amikor átveszi a gondolatok az irányítást.Éld meg a pillanatot.Minden dologra meglesz ,,útközben" a lehetőséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!