Lehetséges, hogy Buddha, Mózes, Krisna, Jézus, Lao Ce, Muhammad stb. mind az igaz Istent képviselték?
Kedves kérdező!
Sehogysem lehet, semmilyen formában nem egyeztethető össze azok közül amiket a kérdésedben feltettél. Nagyon távol állnak eymáéstól!!!!
Én is olvastam már életemben sok ésszerútlen, logikátlan ostobaságot, de aztán felnőttem és érett lettem és kinőttem a gyeremkkori bolondságokból. Ajánlom mindenkinek. Jézus ebben is tud segíteni.
1Kor.13,11. Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.
Maradjunk vagy inkább térjünk vissza az eredeti kérdéshez!
Kérdező: "Lehetséges, hogy Buddha, Mózes, Krisna, Jézus, Lao Ce, Muhammad stb. mind az igaz Istent képviselték?"
Nos a válasz nagyon egyszerű és határozott: NEM, nem lehetséges!!! Nem ugyanazt az Istent képviselték!!!
TELJESSÉGGEL LEHETETLEN!
Miért is?
A fent elmondottakon kívül:
Ha valóban létezik az az EGY, IGAZ - és főleg BÖLCS - isten, akkor a világ népeinek EGYFÉLEKÉPPEN nyilatkoztatta volna ki magát! (...és semmiképpen nem a "hit", hanem a tapasztalatokon alapuló MEGGYŐZŐDÉS által.)
Ja, így viszont elmaradtak volna a történelmet végigkísérő kegyetlen vallásháborúk, eszmei konfliktusok "az ő dicsősségére". :-///
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!