Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges, hogy Buddha,...

Lehetséges, hogy Buddha, Mózes, Krisna, Jézus, Lao Ce, Muhammad stb. mind az igaz Istent képviselték?

Figyelt kérdés

2022. dec. 3. 15:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Sehogysem lehet, semmilyen formában nem egyeztethető össze azok közül amiket a kérdésedben feltettél. Nagyon távol állnak eymáéstól!!!!

2022. dec. 6. 18:48
 12/21 anonim ***** válasza:
Budha testet ölt??? Hogy és mi képpen???
2022. dec. 6. 18:49
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi olyan bonyolult abban, hogy testet ölt? Anyaméhből való születést valósít meg a föld bolygón. Na így jobb? :D A legendák szerint a Tushita mennyországban várakozott, hogy megtalálja a megfelelő időpontot, helyet, és kultúrát a tan hirdetésére.
2022. dec. 6. 19:11
 14/21 CsakAKommenteketJöttemOlvasni ***** válasza:
100%
9#szerintem nem ő döntött róla, csak így alakult, mint nálad, vagy nálam, az már más dolog, hogy sikerült ebben az emberi testben megvilágosodnia.
2022. dec. 7. 14:42
 15/21 anonim ***** válasza:

Én is olvastam már életemben sok ésszerútlen, logikátlan ostobaságot, de aztán felnőttem és érett lettem és kinőttem a gyeremkkori bolondságokból. Ajánlom mindenkinek. Jézus ebben is tud segíteni.

1Kor.13,11. Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.

2022. dec. 7. 23:17
 16/21 anonim ***** válasza:
#14 nem ragaszkodom hozzá, hogy elhidd, de én nem azt írtam, hogy szerintem, hogy történt. Minden hagyomány ág a Buddhizmuson belül így gondolja. Egy olyan megvalósítást elért személy mint ő nem csak úgy születik véletlen.
2022. dec. 8. 06:19
 17/21 anonim ***** válasza:
Tele van, volt és lesz is a világ csodabogarakkal, csak nem mindenkinek adatik meg a "rivaldafény".
2022. dec. 10. 18:30
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez olyan kérdés ami azt feltételezi, hogy pl. Sákjamuni nem tudta valójában, hogy mit csinál. Tudta, és nem nem képviselte az “igaz istent”. Felállította a diagnózist, elmondta, hogyan gyógyulhatsz meg és, hogy milyen eredménye lesz. Ez pedig nem a brahmannal (istennel) való egyesülés. Az hinduizmus. Brahmant a Rúpalóka 14. Síkjára helyezi, ami 1 mahákalpa. 1 mahákalpa az az idő amikor az univerzum kitágul majd összehúzódik.
2023. jan. 20. 07:51
 19/21 anonim ***** válasza:

Maradjunk vagy inkább térjünk vissza az eredeti kérdéshez!

Kérdező: "Lehetséges, hogy Buddha, Mózes, Krisna, Jézus, Lao Ce, Muhammad stb. mind az igaz Istent képviselték?"

Nos a válasz nagyon egyszerű és határozott: NEM, nem lehetséges!!! Nem ugyanazt az Istent képviselték!!!

2023. jan. 28. 18:50
 20/21 Jégszív ***** válasza:

TELJESSÉGGEL LEHETETLEN!

Miért is?

A fent elmondottakon kívül:

Ha valóban létezik az az EGY, IGAZ - és főleg BÖLCS - isten, akkor a világ népeinek EGYFÉLEKÉPPEN nyilatkoztatta volna ki magát! (...és semmiképpen nem a "hit", hanem a tapasztalatokon alapuló MEGGYŐZŐDÉS által.)

Ja, így viszont elmaradtak volna a történelmet végigkísérő kegyetlen vallásháborúk, eszmei konfliktusok "az ő dicsősségére". :-///

2023. márc. 20. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!