Még sosem voltam templomban, ha el akarok menni egy Istentiszteletre akkor csak bemegyek és leülök vagy kell még valami?
Így van, például neten keresőbe beírva sok királyság termet lehet találni. A protestánsok között én ezt ajánlom.
Ez nézőpont kérdése, lehet egy ortodox szerint a református se keresztény. Objektíven nézve a Jehova tanúi protestáns keresztények.
Nézd, attól, hogy nem értesz egyet velük (egyébként én sem), nem kell hazudni róluk. Szerintük Jézus Isten leghatalmasabb fia, az ószövetségi Mihály arkangyallal azonosítják, tehát tartják "egy embernek". Az unitáriusok Jézust valóban embernek tartják, még se hallom folyamatosan, hogy ők ne lennének keresztények.
Magukat pedig kereszténynek tartják Jehova tanúi, tehát ez is hazugság részedről. Ugyanis a keresztény azt jelenti, hogy Krisztust követő ember. Ennyi erővel a monofiziták és ariánusok se voltak keresztények, mert nem vallották a katolikus (protestánsok többsége által is átvett) krisztológiai dogmákat.
Hoppá... Nem ártana kicsit tárgyilagosabbnak lenni.
Beszélgettem velük személyesen, szóval a valós tapasztalatim alapján írtam. Unitáriusokat nem ismerek, bizonyára ők nem szólítanak le embereket rámenős stílusban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!