Isten miért teremtette a poklot?
"Isten mindenható úgyhogy a "beleegyezése" nélkül semmi sem mehet végbe.
Illetve a poklot Isten teremtette és nem az emberek és nem is a sátán."
A teremtés téloszt, célt kap a teremtett. A pokol létének viszont nincs célja. Ezért mondom, hogy senki nem teremtette, nem volt olyan, hogy Isten azt mondta, hogy "legyen pokol". A pokol éppenhogy a télosztól való "megszabadulás" szándéka hozza létre, Isten szándékával való szembeszegülés.
A poklot nem teremtik, ahogyan árnyékot sem bocsát ki semmi, csak fényt. A pokol maga a pusztulás, azt pedig nem lehet teremteni.
Csak, hogy a börtönökbe, fegyházakba a bűnös cselekedetek miatt jut az ember míg a pokolba elég a hitetlenség is.
"A poklot nem teremtik, ahogyan árnyékot sem bocsát ki semmi, csak fényt."
De úgy lett teremtve a fény, hogy árnyékot tudjon bocsátani.
"A pokol maga a pusztulás, azt pedig nem lehet teremteni."
Ha Isten nem tud pusztulást teremteni akkor nem mindenható.
Ha Isten nem tudja megszüntetni a pusztulást akkor nem mindenható.
"De úgy lett teremtve a fény, hogy árnyékot tudjon bocsátani."
Ilyeneket olvasni az ember már csak a fejét fogja és az oktatási rendszert szidja. De nem biztos, hogy a rendszer tehet róla, lehetnek emberek szimplán ennyire ostobák.
Akik kettes válaszomat lepontozták, legközelebb szíveskedjenek úgy pontozni, hogy ismerik a Bibliát.
Máté 25:41 Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
Teljesen nyilvánvaló, hogy valami olyan dologba akarsz belekötni ami egyértelmű, hogy értettem.
Látszólag nem tetszik neked, hogy egyenlőre senki nem tudod egy korrekt érvet felhozni a jóságos Isten és a pokol létezése mellett.
Ennek ellenére az érv amire reflektáltam továbbra is gyenge.
Én nem pontoztalak le bár egészen pontosan arra voltam kíváncsi, hogy miért kerülnek az emberek a pokolba mikor nem gondolom, hogy BÁRKI is megérdemelné azt.
Aki hallja az evangéliumot, de visszautasítja, és helyette úgy dönt, hogy tovább folytatja a bűnös életét (tehát a Sátán kezébe adja azt), azzal Isten nem tud mit kezdeni. Önszántából dönt úgy az ilyen ember, hogy ő a Sátánnal tart. Bűn pedig nem mehet be az Isten országába, mert Isten szent és utálja a bűnt.
„Ha Isten nem tud pusztulást teremteni akkor nem mindenható.”
Négyoldalú háromszöget sem tud teremteni, ettől még nem lesz kevésbé mindenható.
„De úgy lett teremtve a fény, hogy árnyékot tudjon bocsátani.”
Ha ez alatt azt érted, hogy a fény úgy lett teremtve, hogy dolgok képesek árnyékot vetni, ezzel egyetértek, ezért is írtam, hogy ez a teremtés következetességéből fakad. De az árnyékot ettől még nem lehet "kibocsátani" úgy, ahogyan a fényt. A fényt vezérlő törvényekből következik, hogy lehetséges fénytelen hely, ahova nem jut el.
A pokol ugyanennek az analógiája. Nem lehet teremteni, mert maga a lét felbomlása, pusztulás, a teremtés ellenművelete tartja fenn. Isten annyiban okozója, hogy olyat teremtett, ami elpusztulhat.
A Biblia szerint a pokol teremtve lett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!