Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol találok a Bibliában olyan...

Hol találok a Bibliában olyan igéket, amelyek úgymond arra bíztatnak, hogy menjek közösségbe és vállaljak közösséget más hívő emberekkel is, akármilyen állapotban is vagyok hitéleti szempontból és akárhol is tartok a hitben?

Figyelt kérdés

Sajnos sokszor nehezen merek másokhoz fordulni, mert félek attól, hogy ha másoknak kitárulkoznék a problémáimmal és elmondanám nekik a dolgaimat, akkor ezáltal sebezhetőbbé válnék a sátán számára és úgymond eszközt adnék mások kezébe, hogy hátba szúrjanak.

Tehát arról van szó, hogy sajnos nincs olyan ember, akiben tényleg, őszintén megbíznék és kimerném önteni neki a szívemet. Egyedül Istenben bízom, olyan szempontból, hogy Ő az egyetlen, akivel megmerek osztani bármit, és kimerem neki önteni a szívemet. Bár való igaz ez sem mindig megy, de az most lényegtelen.

Szóval van egy ilyen elgondolásom, hogy nem szabad másokhoz fordulnom, mert akkor tulajdonképpen fegyvert adok a kezükbe, amit felhasználhatnak ellenem, legyen szó hívő vagy nem hívő emberről.

Mondjuk itt helyben nem is igazán van olyan közösség, aminek úgy érzem szívesen a tagja lennék, ami azt illeti, de lehet hogy mégis érdemes lenne megpróbálkozni vele, hiszen már kikészít az egyedüllét.

És most végezetül azokat kérdezném, akik nem keresztény közegben nevelkedtek úgymond, hanem egy kvázi ateista létből tértek meg Istenhez.

Mikor mentetek közösségbe? Rögtön a megtérésetek után kerestetek magatoknak egyet vagy ez csak később került szóba?

Tudom lehet kicsit buta kérdés, de már több, mint egy éve annak, hogy megtértem és újászülettem Krisztusban, de még egyetlen közösségnek sem voltam a tagja soha.

Mégis hogyan keressem magamnak megfelelő közösséget, gyülekezetet, s mennyire szükséges ez, s akik járnak valamilyen közösségbe, milyen pozitívumokat kölcsönöz ez az életükbe?

2022. nov. 11. 00:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Zsidók 10:25

"Ne hagyjuk abba azt a törekvésünket, hogy egyre inkább összegyűljünk, bár vannak olyanok, akik elhanyagolják ezt. Bátorítsuk egymást, és folytassuk az összegyülekezést, mert látjuk, hogy közeledik az a bizonyos Nap!"

2022. nov. 11. 08:30
 2/3 Kólauborkával ***** válasza:

Off:

A pszichológus erre van, nem mondhatja el senkinek, amit neki mondasz, nem élhet vissza vele, mert jogi következményei vannak, akinek nincsenek barátai, sajnos azoknak ez egy járható út.

Sajnos akinek nincs barátja többnyire tesz is érte, tehát magadon is érdemes elgondolkozni.

Eleve ez a hozzáállás: a sátánnak fegyvert adnék a kezébe…. Mi olyan problémád lehet, ami bele fér a keresztény életvitelbe, de “hátba szúrhatnak” vele? Őszintén mondom semmi nem jut eszembe.

2022. nov. 11. 09:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Úgy gondolom, bizonytalan vagy, merre is kéne most elindulnod lelki úton. Esetleg a legfőbb bizalmasodtól,ha Istentől kérnél útmutatást?

/jelenleg én is hasonló helyzetben vagyok, ateista családból/

Egy közösség szerintem mindenképp hasznos tud lenni a hited növekedése érdekében. Egy próbát meg ér és nem kell mindjárt a legfeltetteb titkaidat megosztani.

2023. jan. 13. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!