A terhes kismamáknak ingyenes a fogorvosi ellátás minden szempontból? Akármilyen kezelésről is legyen szó?
A fogpótlás nem ingyenes a kismamáknak, csak ahogy az előttem válaszoló írta, az alapkezelések, tömés, gyökérkezelés ilyesmik.
A fogpótlásra van kedvezmény, pont a múltkor olvastam a fogorvosi rendelőbe hogy mennyi de már sajnos nem tudom, de az biztos hogy kevesebbe fog kerülni. A védőnőm is mondta hogy sokan "direkt" ilyenkor csináltatják meg a fogukat mert így olcsóbb. Szerintem amikor bejelentkezel kérdezd meg mire számíts anyagilag hogy azért ne érjen meglepetés.
Nos ez úgy működik, hogy a terheseknek a kálciumszükséglet növekedése miatt, meg a feljövő gyomorsav miatt romlik a foguk..ha megállapítható, hogy neked ez okozta a fogad romlását, hogy azt pótolni kelljen, akkor hosszú procedúra után ingyenes, de azt bizonyítani kell..Egyébként a hétköznapi kezelések vannak ingyen...húzás, tömés, gyökérkezelés-idegelés...a többi már nem olcsó---fizetős a pótlás , fehérítés , fogköeltávolítás, mondom, ha csak be nem bizonyítod, hogy a terhesség okozta.
Maximum a tb elszámolással fog kevesebbe kerülni, ami az orvosdíja, vagy anyagáron lesz, de ez dokifüggő is..ja és csak annál ingyenes a többi is akihez körzetileg tartozol..A maszek tojikrá hogy babád lesz , mert ő saját magának dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!