Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan győzzem meg a szüleimet...

Hogyan győzzem meg a szüleimet hogy engedjenek el misére?

Figyelt kérdés

A szüleim nem veszik komolyan a vallást én viszont nemrég megtértem, és teljesen komolyan gondolom. Egy barátom mesélte, hogy érdemes lenne járnom misére, hogy közelebb kerülhessek a királyomhoz, meg azt mondja hogy bűn nem elmenni. Én tényleg szertnék kötelebb kerülni Jézushoz, ezért elkezdtem pár hete győzködni a szüleimet hogy hadd menjek, de ők láthatóan valamiért feleslegesnek tartják. Ma például addig frissítgették az időjárás jelentést, amíg kiírta hogy lehet hogy holnap esni fog.

Offolós, troll, ateista.... válaszokat légyszíves mellőzzétek, köszönöm!

2022. nov. 5. 23:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

Hát neked nem sikerült.

"ha ez mégsem lett volna így is a te gondod védekezni, mivel nem fogalmaztál világosan."

A te felekezetedbe tartozók hozzá állása pedig az hogy letámadjátok a másikat? Melyik felekezetbe is tartozol? Csak hogy tudja a kérdező és mások hogy melyiket kell elkerülni.

"hanem mivel publikus bárki akinek ilyen problémája van megnézheti és ő lehet hogy nem egy troll lesz."

Ha lesz olyan személy aki pont ilyen helyzetben van és pont gyakori kérdéseken keress választ akkor ő is kiírhat egy kérdés amit megtudd majd úgy írni hogy specifikusan az ő helyzetét vázolja fel, ha az eddig elhangzottak nem segítenek.

Egyébként nagyon rá kattantál arra hogy felvetettem ezt a lehetőséget. Kihangsúlyoznám hogy csak felvetettem. Nem vádoltam meg vele, nem írtam ki hogy jelenteni kell a moderátornak, nem is jelentettem, stb.

"a te válaszodból idéznék"

Szerinted nem érdemi dolog az hogy ha egy gyerek aki még nem is kezdte el az iskolát, már tudd olvasni és írni? vagy aki még épphogy csak elkezdet?

" Ezt szokták álszentnek nevezni? ;)"

Nem, én csak felhívtam a figyelmed arra hogy ezt a 2 válaszodat se felejtsed majd ki.

" mert a kérdés jogos és ilyenkor nem csak a kérdezőnek válaszolsz, hanem mivel publikus bárki akinek ilyen problémája van megnézheti és ő lehet hogy nem egy troll lesz."

Ha már ez eszedbe jutott, akkor gondolhattál volna arra is hogy nem teszed tönkre a kérdést azzal, hogy másoknak beszólogatsz és sok nem oda való, haszontalan választ írsz. A felekezetedre való utalás pedig igen, elég erősen személyeskedés. Nem túl biztató az a felekezet amelyik mások letámadását támogatja.

2022. nov. 6. 14:11
 12/16 anonim ***** válasza:
42%

#11 elég izzadtság szagú már ez, gondolom ezt te is érzed. Én egy másik válaszban válaszoltam a kérdésre és reagáltam a te, szerintem nem ide való válaszodra, ahol minősítetted a hozzászólót és trollnak nevezetes teljesen érthetetlen okokból. Innen eljutni oda hogy az Egyház hivatalos tanítás lenne, hogy támadjunk le másokat.. Bocsánat, de ezen felháborodni sem tudok, mert nevetnem kell.

Mindenesetre én ezt az önmagad heves áldozat szerepbe állítását úgy értelmezem, hogy szégyenled amit írtál, csak nem engedi az önbecsülésed ezt belátni, ezért én a diskurzust lezártnak tudom tekinteni, ha neked is megfelel. De ha maradt még valami amit kiadnál magadból nyugodtan, de szólok hogy egyetértés van köztünk, hogy nem kéne elvinni a témát ilyen válaszra válaszolgatással.

2022. nov. 6. 14:28
 13/16 anonim ***** válasza:
65%

" Én egy másik válaszban válaszoltam a kérdésre és reagáltam a te, szerintem nem ide való válaszodra, "

Abban a válaszodban ahol engem elkezdtél szapulni és ezzel tönkre tenni a kérdést, ott nem reagáltál (érdemben főleg nem) a kérdésre.

" ahol minősítetted a hozzászólót és trollnak nevezetes teljesen érthetetlen okokból."

Ha nem tudod felfogni az nem az én hibám. Pedig le is írtam. Ezenfelül nem neveztem annak. De ezen már meg sem lepődök.

"Egyház hivatalos tanítás lenne, hogy támadjunk le másokat.. "

Te írtad azt hogy " így is a te gondod védekezni,". Miért kéne védekeznem ha nem támad senki? Ezenfelül feltételeztem, hogy te követed a felekezeted tanításait és a szerint cselekszel (támadsz engem értelmetlenül).

" úgy értelmezem,"

Sok minden mást sem sikerült értelmezned. Esetemben legalább hanyagolnod kéne.

2022. nov. 6. 14:53
 14/16 anonim ***** válasza:
41%
#13 ezt a vergődést.. :D Részemről befejeztem azt a (mind tartalmában, mind céljában) értelmetlen diskurációt nagyívűen lezártnak tekintem. Remélem mostmár te sem sírdogálsz tovább. A kérdezőtől viszont elnézést kérek hogy ezt kellett látnia a kérdése alatt és sok sikert kívánok a hitben való fejlődéséhez.
2022. nov. 6. 17:15
 15/16 anonim ***** válasza:
49%

"ezt a vergődést.. :D Részemről befejeztem azt a (mind tartalmában, mind céljában) értelmetlen diskurációt nagyívűen lezártnak tekintem. Remélem mostmár te sem sírdogálsz tovább. A kérdezőtől viszont elnézést kérek hogy ezt kellett látnia a kérdése alatt és sok sikert kívánok a hitben való fejlődéséhez."

Hogy te milyen egy undorító, hazug alak vagy.

Szánalmas.

2022. nov. 6. 18:35
 16/16 anonim válasza:

Sziasztok!

A kérdező vagyok egy másik fiókból. Nagyon köszönök minden imát, nagyon az örömöm. Minden vasárnap megyek misére tavaly nyáron elmentem Vatikánba is misére és hamarosan lesz az első áldozásom 😍

Az Úr Jézus Krisztus áldjon meg Titeket! ❤️

dec. 15. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!