Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez böjtszegés és bűn, vagy...

Ez böjtszegés és bűn, vagy ezt nem tudva és akarva követtem el, így nem bűn?

Figyelt kérdés

Bűnbánatom jeleként, elégtételként a mai nap böjtölni szerettem volna, és lemondtam szerdára (mára) és péntekre minden húsról, édesről stb. Viszont reggel nagyon fáradt voltam, nem emlékeztem semmire, azt se tudtam, hogy milyen nap van, egyáltalán nem a vágy kielégítésétől vezérelve tettem, nem a kísértést teljesítettem be, ezért megettem egy szelet húsételt. Nem akartam böjtöt szegni. Utána döbbentem csak rá, hogy milyen nap van, hatalmas bűnbánatot éreztem, és több imát is elmondtam bűnbocsánatként. Ma reggel óta nem is ettem semmit, és nem fogok húst enni ma már.

Mekkora ez a bűn? Böjtszegés? Vagy nem számít bűnnek, mivel azt csak tudva és akarva lehet elkövetni?

2022. okt. 26. 16:54
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Mivel nem szándékosan tetted, ezért szerintem nem bűn. De ha tudod, akkor pótold más nap a böjtöt, amikor jobban figyelsz.
2022. okt. 26. 17:35
 2/6 anonim ***** válasza:
93%

Ez inkább egy jelzés, egy lecke neked, hogy mennyire figyelni kell, hogy milyen nehéz sokszor a jelenben lenni, és milyen könnyen el tud menni a figyelmünk a fontos dolgokról.

Legközelebb több sikert kívánok! 🙏

2022. okt. 26. 17:35
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Csak egy kerdes: az miert bunbanat, ha megvonsz magadtol fontos tapanyagokat? Inkabb vond meg magadtol a "feszbukkot", vagy a hobbidat, vagy nem is tudom, amire ra vagy fuggve, de ne olyat, ami az egeszseged szempontjabol fontos. Ez hulyeseg, ember.
2022. okt. 26. 18:07
 4/6 A kérdező kommentje:

#3.

Nem vagyok fent sokszor Facebookon, ha fent vagyok, akkor azért, hogy tarthassam a kapcsolatot barátaimmal, rokonaimmal, ismerőseimmel, illetve azért, hogy tudjak kommunikálni többek között a tanáraimmal.

A hobbim a tanulás, a megismerés, amiért többek között ebben a világban élünk.

A hús nem létfontosságú dolog, lehet rengeteg dologgal pótolni. Vannak olyan vallások, amelyek egyenesen vegetarianizmust írnak elő. Én keresztényként ott megállok, hogy böjtök alatt megvonom magamtól, törekszem a mértékletességre, nem oltom csak úgy ki más teremtmények életét, illetve akkor nem ennék semennyit a húsból, ha tudnám bármilyen forrásból, hogy az állat miattam szenvedett, miattam vágták le.

2022. okt. 26. 19:09
 5/6 Prókátor ***** válasza:
100%
Ha nagyon letört akkor esetleg "kiválthatod" mással. Pl rózsafüzér vagy még egy felyezet a Bibliából, stb stb. Egyébként pedig mivel nem volt tudatos, így nem bűn!
2022. okt. 26. 19:17
 6/6 anonim ***** válasza:

"Nem akartam böjtöt szegni."

Akkor nem volt bűn. Bűnt nem lehet véletlenül elkövetni, csak tudva és akarva. Figyelj arra, hogy a böjt ne legyen öncélú. Alapvetően sosem a húson, édességen van a hangsúly, hanem hogy a lemondás által jobban kezdünk Istenre figyelni. Kicsit kizökkenünk a mindennapi mókoskerékből azzal, hogy nem csinálunk bizonyos, megszokott dolgokat. Ez lehet bizonyos ételek kerülése, de lehet más is.

2022. okt. 27. 12:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!