Ha az angyalok és emberek gyermekei óriások lettek, akkor a démonok és emberek gyermekei törpék?
Mondjuk azért mert egy entitás félelmetes az emberi szemnek, nem biztos hogy gonosz. Sok "szörnyű" külsejű pozitív, védelmező lény van, nagy a világegyetem.
Az emberiséget is segíti egy-kettő, akik nem nyernének egy szépségversenyen. Taoista templomokban lehet látni védő félisteni ilyen lényeket.
11. Nem azt láttam, csak feltételezzük. Mondjuk úgyis le lettem pontozva, mert nem értettem egyet. Angyal és démon nem ugyanaz és pont. Entitásokat láttam már, volt olyan aki egy tárgyhoz volt ragadva nálunk. Tisztítást is végeztem persze.
Egyébként bármi megidézhető, előhívható, de csak a megfelelő emberek számára.
Nehogy azt gondoljuk, hogy egy démon meg fog jelenni valakinek, aki nem méltó rá.
Mózes első könyvének a beszámolója ezt a következőképpen magyarázza: „láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közűl, kiket megkedvelnek vala . . . óriások [nefílek, NW] valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak” (1Mózes 6:2–4). Ha ezeket a verseket összevetjük Péter apostol feljegyzésével, azt láthatjuk, hogy „az Istennek fiai” engedetlen angyalok voltak. A nefílek pedig a nők és a testet öltött lázadó angyalok meg nem engedett kapcsolatából született hibrid utódok voltak (1Péter 3:19, 20).
A „nefílek” szó azt jelenti, hogy ’elbuktatók’, tehát olyan személyekre utal, akik elbuktattak másokat. Ezek elnyomó erőszakoskodók voltak, és kéjsóvár apáik bűne Szodoma és Gomorra elferdült hajlamához hasonlítható (Júdás 6, 7). Ezek együtt tűrhetetlen gonoszságba sodorták a földet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!