Van Magyarországnak őrangyala és ha igen, mi a neve? Idézet lent.
Figyelt kérdés
Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak
és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!"
Padre Pio (1887-1968)
2022. okt. 10. 15:41
2/7 anonim válasza:
Talán Gábriel arkangyalra utalt.
A keresztény hagyomány szerint Szent István Szűz Mária oltalmába ajánlotta Magyarországot.
Szent Demetert a bizánci egyház vértanúját a középkorban évszázadokon át Magyarország védőszentjeként tartották számon.
3/7 anonim válasza:
Az Ószövetség szerint van angyala az országoknak, népeknek, a zsidóknak például Mihály főangyal. Magyarországét nem említi a Biblia, ahogy más országét sem. Mellékesen még nem is léteztünk akkor.
4/7 anonim válasza:
#3: Magyar nép az Ószövetség idejének nagy részében már létezett. I. e. 1000 körül vált el a magyar nyelv legközelebbi rokonától. Csak nem a Közel-Keleten éltek.
5/7 anonim válasza:
Lehet rosszul olvastam, de a kérdés Magyarországot említi, nem az ősmagyar nép valami korai elődjét. Bár én a mai és 3000 évvel ezelőtti magyarok közé se tennék már egyenlőségjelet.
6/7 anonim válasza:
Lucifer. Komolyra fordítva, szerintem nem angyal van, hanem Isten anyja azaz szűz Mária.
7/7 anonim válasza:
Én is Máriára tippelnék, de google szerint Gábriel arkangyal az
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!