Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki évekig hitt istenben...

Ha valaki évekig hitt istenben, de aztán áttért a Sátán imádatára, akkor halála után hova kerül?

Figyelt kérdés
Személy szerint nyilván én vagyok a valaki. A Sátánban hiszek már, mert úgy gondolom, hogy ez az egész higyj istenben és minden jobb lesz szöveg ez vicc kategória, főleg amikor az egész világon mennek a háborúk, emberölések, szegénység van stb, ha létezne isten akkor ez mind nem lenne és meg tudná akadályozni a rossz dolgokat. Nem hiszek többet benne, az is lehet hogy ő okozza ezeket, ha belegondolunk, hogy a teremtéskor hányszor pusztította el az emberiséget csak azért, mert nem úgy cselekedtek, ahogyan azt ő akarta és szerinte ,rosszak lettek', akkor megállja a helyét ez a feltevés. Már ha a biblia is nem hazugság persze, ki tudja. Meg hát ott van az egyház is ugye, tele pedo papokkal, álkeresztényekkel, akik aztán hirdetik a vasárnapi misén az igét, miszerint ne csinálj rosszat, mert akkor dádá lesz istenről. Ahaaa, akkor hogy is van ez?

2022. okt. 8. 13:58
1 2
 1/11 Drakula ***** válasza:

A pokolba ha van.

De ez miért kérdés? (le írást nem olvstam)

2022. okt. 8. 14:14
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Csak az a biztos, hogy egy temetőbe.
2022. okt. 8. 14:29
 3/11 anonim ***** válasza:
13%
Sátánista temetővel találkoztatok már?
2022. okt. 8. 14:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A biblia szerint Isten jó. Ha nem fogadod el ezt az alapot akkor mi alapján hiszel el bármit is a bibliának? Ha pedig nem hiszel neki akkor a sátánban sem és a biblia által felvázolt túlvilági képben sem.

De ha Istenben sem hiszel akkor hogyan hiszel a sátánban? A kettő elégé össze van kapcsolva.

Egyébként ha nincs túl világ akkor sehova nem fogsz kerülni.

Ha reinkarnáció van akkor reinkarnálódsz.

Ha valamelyik keresztényen kívüli vallásnak van igaza akkor a szerint leszel elbírálva.

Ha pedig a kereszténységnek van igaza akkor szintén nem lehet tudni, mert kitudja hogyan ítélkezik valójában, kereszténységnek melyik része az igaz, stb.

Tehát a kérdés megválaszolhatatlan. A hitednek meg nem látom értelmét.

2022. okt. 8. 14:47
 5/11 anonim ***** válasza:
25%

Az, hogy hiszel a sátánban, mit jelent?

Isten jó, és nem ő a hibás a rossz dolgokért, hanem mondjuk úgy, hogy az ember szabad akarata. Én hívő vagyok, és van egy mondat, ami nagyon sokat segít nekem a nehezebb helyzetekben. Ha nem tudsz hálás lenni azért, amid van, akkor légy hálás azért amitől megóvott téged.

A saját személyes hitem pedig nem függ sem papoktól, sem egyházaktól. Úgyhogy nem foghatom másra, hogy azért nem hiszek, mert más ember milyen.

Egyébként van egy érdekes film is, magyarul az a címe, hogy Isten nem halott. Ha van kedved, nézd meg, érdekes dolgok kerülnek szóba benne 🙂

2022. okt. 8. 15:05
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

A logika szerint imádott főnöke uralta helyre: a Pokolba.

Ott is a helye, a Mennyországban rosszul érezné magát - és rontaná a többiek örömét.

2022. okt. 8. 15:31
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

A pokolba fogsz kerülni - már ha meg nem térsz, természetesen.

A Sátán azt ígérheti, hogy nem lesz rossz sorod a pokolban. De vajon miért neki hiszel, aki a hazugság atyja?

2022. okt. 8. 15:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Hol ebben a logika? Miért izgat az, hogy aszerint a vallás szerint hová fogsz kerülni, amiről áttértél másikra? Vagy a lelked mélyen még mindig kereszténynek érzed magad?
2022. okt. 8. 16:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Hogy mi történik e világi pályafutásod vége után, az attól függ az utolsó pillanatban mivel azonosítod magad, mi az ami számodra fontos, amit egész életedből leszűrtél. (igy kapcsolódik ide a "lepereg életed filmje" jelenség)
2022. okt. 9. 08:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Lényegtelen miben hittél, mindenkivel lényegileg ugyanaz történik. Megtanulja, hogy van, megtanulja hogy máosk is vannak, majd itt e dimenzióban megtanuljuk, hogy a jóságot szeretnénk szolgálni. Nos tovább nem is vinném. Ha meghalsz egy kicsit szellemként itt lehetsz megnézni a dolgokat halálod után, majd elhagyva e létezést egy spirituális segítőd segít megtanulni pár leckét ami esedékes az életed után, utána önmagaddá lényegülsz és mész folytatni a létezést.

Ez mindentől függetlenül így megy általában.

Hogy hiszel a saját értelmezésű bibliai sátánban, ha istenben nem?

Isten túl bölcs. Ő minden. Te emberként, 20 évvel a seggedben, az éppen 3 jegyű iqddal azt mondod, a dolog, ami maga a végtelen létezés, máshogy cselekedne. Ne hidd már mahadról, hogy bölcsebb vagy, mint maga a bölcsesség, többet tudsz, mint maga a végtelen tudás.

A biblia egy kódkönyv. Nagyon torz, de valahol ott vannak a mögöttes tartalmak.

Az egyház hogy jön ide? Az egyházak isten legnagyobb ellenségei. Az összes egy hatalmas istenkáromlás. Elfelé húznak istentől.

2022. okt. 9. 13:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!