Akik kellemesebb természetűek,esztétikusak,szebbek azok Isten "angyalai"?
Sokkal könnyebb a szép emberekkel beszélgetni, mert kellemes rájuk nézni, és az embernek fontos a vizuális inger. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ők jobban vagy kedvesebbek, mint a csúnyák.
Pont az ilyen előítéletek miatt, úgy gondolom, hogy egy csúnya ember sokkal nehezebben boldogul, mint egy szép, és sokkal jobban meg kell küzdenie dolgokért. De ez csak külső, a lélek szépsége ami igazán számít. Egy szép ember is lehet rettentő rosszindulatú, idegesítő, manipulatív.
Amúgy meg, hogy mi a szép...hát, szerencsére nem vagyunk egyformák 🙂
Az ilyesmit a legtöbb ember bőven kinövi idővel.
Én se vagyok szép, egyáltalán, bőven kaptam cikizést, megaláztatást iskolás éveim alatt. Mégse jutna eszembe se, hogy így 30+os fejjel ne viszonyuljak kedvesen egy új emberhez, csak mert egyes osztálytársaim régen bántottak.
7-es
Nem teljesen értek veled egyet. Engem is aláztak meg a suliban. Hiába vagyok nyitott felnőtt, azért valahol mindig bennem vannak azok a dolgok. Max elnyomja az ember, vagy jobb esetben feldolgozza, de kinőni nem lehet.
6
"a szép embereket babakoruktól vén korukig imádja mindenki, segítőkészek, barátságosak velük"
Nem ven korukig.
Pont ez a lenyeg - aki nem szep no, az megtanul (mert kenytelen) massal ervenyesulni, a jellemevel, az eszevel, a muveltsegevel, izlesevel, embersegevel, tehetsegevel, erdekessegevel.
De aki kezdettol fogva az olebe hullott 1 a 10-bol szepsegevel boldogult, az 35, legkesobb 40 eves korara eszkoztelen marad, mert a fiatalsagot meg jobban ertekelik az emberek, mint a szepseget. 50-60 evesen meg csak meselheti, hogy o anno milyen szep volt.
Amugy valoban sokkal konnyebb az elete annak, aki szep (elete elso feleben), nemcsak a parkapcsolatokban. Mindenki mosolyog, udvariaskodik, "nyalizik", "szebb hust" es jobb allast kap, mindenki a kegyet keresi es kiveteleznek vele, mindenfele kutatas ezt bizonyitja.
Az, amit a kerdezo kerdez, az is idetartozik: jobban ki lehet veluk jonni, kedvesebbek? Dehogyis. Csak osztonosen igy latjak masok, hogy aki szep, az jo ember is.
Sot, ha egy luzer kulseju, csunya vagy (csak hasbol mondom) dadogos, santa ferfirol kiderul, hogy feltunoen szep partnere, felesege van, akkor a ferfit is hirtelen mas szemmel kezdik meregetni. A nok biztos.
9+
ja, azert az, hogy "eszkoztelen" marad, nem torvenyszeru
attol is fugg, hogy okosan nevelik-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!