Milyen vallású vagy?
Az ateizmus nem a vallásosak, hanem a vallástalanok gyűjtőneve.
Nincsenek dogmáink, sem lelki vezetőink, nem imádkozunk, és nem adakozunk semmilyen egyháznak. Életmódunkat tekintve is ezerfélék vagyunk, csak egy dolog közös bennük:
Nem hiszünk Istenben.
Nem vagyunk vallás, és sose leszünk az.
Amúgy milliószor feltettem már ezt a kérdést azoknak a hívőknek, akik az ateizmus vallásnak gondolják, de eddig soha nem kaptam választ. Lássuk most másként lesz-e?
Ha az ateizmus vallás, akkor mi az, ami NEM vallás: az agnoszticizmus is vallás? A deizmus is vallás? Csak vallás létezik a világon, csak vallásban tudsz gondolkodni?
Várom a választ, Kérdező.
6
"Életmódunkat tekintve is ezerfélék vagyunk, csak egy dolog közös bennük:
Nem hiszünk Istenben.
Nem vagyunk vallás, és sose leszünk az."
De hát azt vallod és vállalod is,hogy nem nem hiszel Istenben.Tehát neked ez a vallásod a vállalásod.
Ha szerinted én vallásos vagyok, mert nem hiszek Istenben, akkor a hibás logikádból fakadóan neked ezerféle vallásod van, hiszen vallod, és vállalod, hogy az Unikornus meg még egy rakás dolog (kobold stb...) nem létezik. Akkor a keresztény hited mellé tedd oda azt is, hogy unikornis tagadó-vallású is vagy.
Amúgy ezzel passzívan válaszoltál is a #7-es kommentben megfogalmazott kérdésre - amire eddig még sosem érkezett egzakt válasz - hogy az ilyen ember világképe vallásból áll. Tehát nem tudod elképzelni, hogy milyen az, amikor valaki nem vallásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!