Hogyan lehet egy vallást hirdetni?
Köszönjük, hogy az enciklopédia mellékleteit nem idézted be XD
A gullibility a credulity-hoz képest egy hozzáadott negatívumot feltételez, te szándékosan azt másoltad be ide. Ez inkább a becsapható szót jelentené. De szerintem ezt te is tudod, csak azt hitted ez nálunk becsúszik.
A magyar értelmező szótárszótár csak egy szótár, benne van a nevében. Nem definiálja, hanem követi a szavak mindenkori használatában használt jelentését. A hiszékeny és a becsapható ember között zongorázni lehet az eltérést.
De mindegy is, mert a hívő ember konkrétan olyan dolgokban hisz, ami nincs bizonyítva. Tudjuk, hogy a hívő több, egymást is kölcsönösen kizáró istenekben hisznek. Ezért objektív módon kijelenthető, hogy az élet ezen területén hiszékenyek. Olyan módon is, ahogyan a te szótárban használt definíciód is fogalmaz. Nekem nem úgy tűnik, mintha a hívők szégyellnék ezt a tulajdonságukat, inkább csak maga a szó ellen tiltakoznak, mert bántónak érzik a jelentését.
"A gullibility a credulity-hoz képest egy hozzáadott negatívumot feltételez"
Szóval ezek nem negatív dolgok?
"te szándékosan azt másoltad be ide"
Oké, akkor te miért nem másolom be a szerinted helyes definíciót? :)
32
Ugyan, hagyd - bemásolt egyet, csak nem jót.
Persze, hogy negativ konnotációja van mindkét nyelvben, direkt azért mondja.
Ezek mind erkölcstelen emberek. Azzal növelik a saját önbecsülésüket, hogy másokat megpróbálnak lejjebb rángatni és kinevetni.
Mi másnak tanyáznának a "Vallás" rovatban ateisták csomókban?
Nem érdemes velük szóbaállni, magától úgyse hagyja abba.
"Persze, hogy negativ konnotációja van mindkét nyelvben, direkt azért mondja."
Akkor te mely jelzőket használnád?
Csak azért kérdezem, mert akik hisznek, azok a 'hit' kifejezést használják.
Az meg nem az én hibám, hogy a hit és a hiszékenység veszélyesen közel áll egymáshoz.
De ha nincs igazam akkor leírhatod, hogy szerinted mit jelent a hit és hiszékenység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!