Az ember a Sátán miatt lett gonosz. De a Sátán hogyan lett gonosz? Ha a Sátánnak nem volt teremtő ereje, mert ő ugye nem Isten volt, akkor ezek szerint a gonoszságot is Isten teremtette?
Szia
Isten minden értelemmel (ésszel) bíró teremtményét szabad akarat ajándékával hozta létre. A gonoszság nem teremtve lett, inkább választható . mert mi a gonoszság? Az Istennek való engedetlenség, szembenállás. Ez választható, nem kell teremteni.
Isten soha senkit nem erőszakol, erőszakol a Neki való engedelmességre, viszont a kezdetektől elmondta mi az engedelmességnek és az engedetlenségnek a következménye. A Biblia tele van mindét példával.
“Mikor elindultam a fák fák voltak, a hegyek hegyek. Az igazságot keresvén rájöttem a fák nem csak fák, a hegyek nem csak hegyek. Utam végeztével a fák újra fák lettek, a hegyek újra hegyek, de már nem ugyan úgy."
Ez mit takar? Mire hasonlat?
"Ez minden ember útja. Az út végén újra visszatérsz istenhez."
Ha jól értem te ilyen filmszerűen képzeled el az életet, vagy történetszerűen, vagy így éled? Mennyire játszik itt szerepet a képzeleted?
"Ádám és Éva elvoltak a paradicsomba. Nem tudtak semmit csak azt, hogy Isten teremtette a világot és kész."
És mit tudták Istenről pontosabban? (Ha semmit akkor, mivel Isten kíváncsinak teremtette, tudva volt a kimenetel, sátán nélkül is)
"Aztán jött a sátán, jöttek a kérdések."
Milyen kérdések?
"Elhagyták a paradicsomot, válaszokat kerestek és végül visszatértek a paradicsomba."
Milyen választ találtak és mikor tértek vissza? Erről még nem hallottam hogy visszatértek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!