Ha egy lény/entitás Istennek mondja magát, te elhinnéd, hogy valóban az?
Isten megbízta a Fiát, és hatalmat adott neki égen és a földön, amit felsoroltál ezektől sokkal többet tesz hamarosan minden emberért, aki értékeli a váltságát és ezt kimutatja az életvitelével, gondolkodásával, tetteivel. „Nekem adatott minden hatalom az égben és a földön...." Máté 28:19,20
Nem hinném el neki. Keresztény vagyok, és a szellemeket tesztelni kell. Ha valami olyat mond, ami ellentétben van Jézus tanításaival és az Újszövetségben írtakkal, hamis szellemről van szó.
A mostani időkben nem az várható, hogy Isten, Jézus, stb beszélni kezd az emberekhez. Hanem azt az időt éljük, amikor hamis szellemek és hamis próféták lépnek fel.
Egy jó könyv erről, a benne tárgyalt ezoterikus írók, mind azt állították Isten/Jézus szólt hozzájuk közvetlenül.
Warren Smith: False Christ coming Does anybody care?
Hódít a kereszténységen belül a kontemplatív ima, ami lényegében a keleti vallások mantra imájával, illetve a meditáció technikájával egyezik meg. Azt ígéri, hogy Istent közvetlenül megtapasztalhatjuk, a CSEND-ben. Híres népszerűsítője volt Thomas Merton. Hogy hová vezet ez az út, erről szól egy előadás (magyar felirat bekapcsolható):
Ray Yungen: Miszticizmus az egyházban, a kontemplatív ima kritikája
#19 Isten, a keresztény tanítás szerint Személy, aki teremtésétől és a világtól független cselekvőképességgel és akarattal rendelkezik. Sőt mi több, fel is vehető vele a kapcsolat, a Fiában való hiten keresztül, imában.
Szemben áll vele a keleti vallások világképe, melyben Isten egyenlő a világgal, annak minden részecskéjében ott van. A legfőbb teremtő Isten náluk nem személyes.
"Brahman, néha tévesen átírva Brahma a hinduizmusban a világegyetem létezésének ősoka, múltja, jelene és jövője. Személytelen és téren és időn kívüli Legfelsőbb Létező. " Wikipedia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!