Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan származik az alábbi...

Prókátor kérdése:

Honnan származik az alábbi "okosság"?

Figyelt kérdés

Gyakori magyarázat sok Istennel és imával kapcsolatos kérdésre az alábbi okoskodás:

Isten 3 lehetséges válasza az imáidra:

- Rendben, megkapod!

- Erre még nem állsz készen!

- Valami jobbat tartogatok neked!

Mindez nagyon szépen hangzik, a baj csak az vele, hogy HAZUGSÁG! Ki lett hagyva belőle Isten leggyakoribb válasza:

- Lóf...sz a segg...be!

Honnan jött ez a hazug okoskodás? Mivel lehet mindezt a legkisebb mértékben is alátámasztani?

#Isten #ima #Isten válasza
2022. szept. 27. 16:15
 1/4 anonim ***** válasza:
36%
A birkákat valamivel a nyájhoz kell édesgetni.
2022. szept. 27. 16:19
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, honnan szarmazik, de a masodik es harmadik verzio jelentese: NEM, ami a te ertelmezesedhez hasonlit.

(Prokator, sajnalom, hogy tovabbra is ez a helyzet veled. Neha szoktam rad gondolni. Tudjuk, hogy az imak jo nagy reszet nem hallgatja meg Isten. A betegek nem gyogyulnak meg, a haldoklok meghalnak, a haboruk folytatodnak, az emberek szenvednek tovabb.)

2022. szept. 27. 18:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Isten gondviselése az alapszükségletekre irányul (étel, ruházat, hajlék). Máté 6,31-34 De ehhez is meg kell tenni a magunk részét.

Továbbá lelki felüdülésre számíthatunk, ha tartjuk vele a kapcsolatot, a nehéz helyzetekben is ki tudunk tartani.

Tapasztalatom szerint, ha valamit elrontassz (saját hibádból, és nem feltétlenül bűnről beszélek), nem fog rögtön segíteni helyrehozni. Hosszú éveket kell várni, amíg újra kegyelmet ad.

Nem ad olyan dolgokat, ami kényelmessé tenné az itteni földi berendezkedést.

2022. szept. 28. 09:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Én azt még megértem, ha valaki nem hisz Istenben. De azt már egyáltalán nem értem, miért nem hajlandó elfogadni azt, hogy más viszont hisz.
2022. okt. 24. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!