Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok az Istenről?

Mit gondoltok az Istenről?

Figyelt kérdés

2022. szept. 13. 20:14
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
33%

Hiszünk Isten kinyilatkoztatásában, ahol többször kijelentette és bebizonyította, hogy szerető Isten.

Isten maga a szeretet.

2022. szept. 14. 08:30
 12/27 anonim ***** válasza:
30%

2#

Szia!

Rossz a hozzáállásod 😪

A gyűlölet öl...

Az első parancsolat : Szeresd az Urat!

Ha, nem így érzed: a hazugság foglya vagy.

Ha Isten olyan lenne, amilyenek Te hiszed, akkor itt mindenki utálna mindenkit. DE nem így van.

Csak a szeretet éltet mindannyiunkat, hogy normálisan, emberségesen viselkedjünk egymással.

Változtasd meg a gondolataidat, ezért Te vagy a felelős. Áldás.

2022. szept. 14. 08:48
 13/27 anonim ***** válasza:
78%

"többször kijelentette és bebizonyította, "

Miért teremtett szenvedéssel teli világot akkor?

Mivel bizonyította szerinted?

2022. szept. 14. 10:12
 14/27 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező, sajnálom ha így érzel.

Én abba kapaszkodom amit János 1. levele írt:

"Isten szeretet, és aki a szeretetben marad Istenben marad."

(Isten=szeretet)

Istennek nem része a gonoszság, nem arról van szó, hogy van egy Teremtő istenrész meg egy pusztító gonosz. Ezt János evangélium így fogalmazza meg:

"Az Isten világosság és nincs benne semmi sötétség"

Jelen világunk a jó és gonosz világa. Jézus azt mondta az Ő országa nem e világból való. És azt is mondta, e világ fejedelme a Sátán.

Mi a teendő?

Péld.

4,23 Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.

A szíved megőrzésben isteni segítségre van szükség.

2022. szept. 14. 10:18
 15/27 A kérdező kommentje:
6' Nincsenek szeretteim. Én tömény gyűlöleten kívül szinte semmi mást nem kaptam egész életemben. Most is gyűlölve vagyok. Úgyhogy feleslegesen dühöngsz. Azért gyűlölnek mert élek. De ez már komoly oknak számít. Részben igazuk van. Persze nincs igazuk, de rá mondom hogy igazuk van. Végülis élek..
2022. szept. 14. 14:42
 16/27 anonim ***** válasza:
47%
#15 ez megint csak szomorú, ha gyűlöletben kell élned. Ilyen esetben ott kell hagyni a gyűlölő közeget és eljönni tőlük. Később megtapasztalhatod, hogy nem mindenki gyűlöl. Mi saját magunkban nem tudunk szeretetet csiholni, Isten a szeretet forrása.
2022. szept. 14. 14:55
 17/27 NTBS ***** válasza:
Létezik és velünk van.
2022. szept. 14. 15:32
 18/27 A kérdező kommentje:
Amúgy a hatodik kérdező válaszát nem nagyon értettem, hogy most Isten mellett van, vagy ellene? Azt értettem hogy nagyon dühös. Mindegy. 🙄
2022. szept. 14. 15:36
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

15# De hát mi, a válaszolók sem gyűlölünk, próbálunk segíteni.

A 6# válaszoló is ezt tette. Próbált példát mondani, hogy lerombolja a hazugság falaidat. Szóval Isten mellett van.

Akik megtapasztaltuk Isten szeretét és az Ő kegyelmében élhetjük le a földi életünket: Tudjuk, hogy féltőn szerető Isten. Valóban Mindenható, Gondviselő, Jóságos...

Engem például azért hívott el Jézus, hogy segítsek másoknak hitben járni. Szeressem a körülöttem lévő embereket az Ő szeretetével. Stb.

A negatív gondolataidat cseréld fel pozitívra....

Szólítsd meg Jézust! Ő a jó Pásztor, aki annyira szeretet már akkor, hogy vérével megváltott a gonosztól!

Legyél áldott!

2022. szept. 14. 16:29
 20/27 anonim ***** válasza:
Melyik istentől?
2022. szept. 14. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!