Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol találok igazi hívőket?

Hol találok igazi hívőket?

Figyelt kérdés
2022. szept. 11. 14:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én is őket keresem. :///
2022. szept. 11. 14:18
 2/13 anonim ***** válasza:
Mi számít igazi hívőnek? Én próbálok az lenni.
2022. szept. 11. 14:29
 3/13 anonim ***** válasza:
A jehovások olyan bigottak, hogy ők meg fognak felelni neked.
2022. szept. 11. 15:02
 4/13 anonim ***** válasza:
61%
Miért az igaz hívőket keresed? Miért nem inkább az igaz istent? Ha megtalálod az igaz istent (nincs igaz vallás), akkor megtalálod a népjét is (ha nem is rögtön, de idővel).
2022. szept. 11. 15:09
 5/13 anonim ***** válasza:
50%
Definiáld egy kicsit bővebben, mit értessz igazi hívők alatt? Te mikor lettél hívő?
2022. szept. 11. 15:24
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Bárhol szinte.
2022. szept. 11. 15:33
 7/13 anonim ***** válasza:
32%
A templomban. De hívőként ezt igazán tudhatnád.
2022. szept. 11. 16:02
 8/13 anonim ***** válasza:
67%

Volt egy ember, aki azt mondta, hogy "Keresem az igaz egyházat, de az csak addig lehet igaz egyház, amíg én a tagjává nem válok, mert én bűnös vagyok."

Jó, ha megbarátkozol a valósággal, hogy az emberek mind hazugok (abban az értelemben, hogy nem követik kitartóan és konzekvensen a hitüket) és az emberek mind bűnösök, ezért mindig is csalódásokat fognak okozni neked, meg persze te is mindig csalódásokat fogsz okozni másoknak, mert te is ember vagy.

Ezért kell Isten igazságát és Országát keresni mindenek előtt, mert egyedül Isten, azaz Jézus Krisztus az igazi hívő. Rendkívül fontos egy keresztény közösséghez tartozni, hiszen a Bibliában kb. 50 olyan parancsolat van, amely arról szól, hogy egyik hívő hogyan gondolkodjon a többi hívőről, és hogyan viselkedjen velük. Viszont úgy gondolom, hogy nem kellene annyira nagy hangsúlyt helyezni arra, hogy mennyire igaz az az egyház, amelyben vagy. Ahogy minden embernek vannak erősségei és gyengeségei, bűnei, úgy minden egyházzal is ez a helyzet, mert az egyházak emberekből épülnek fel.

Jézus azt mondta, hogy Isten Országa közöttetek/ bennetek van. Nem azt mondta Jézus, hogy Isten Országát meg kell keresni. Isten Országa mi vagyunk, Isten Országa olyan lesz, amivé azokat a közösségeket, amelyekbe az életben belekerülünk, te és én tesszük.

Én régebben arra törekedtem, hogy az én egyházamba hívjam az embereket, mert láttam, hogy van egy vitathatatlan erőssége az egyházunknak, a tanítás tisztasága. Most, jobban látva, hogy vannak az egyházunknak eléggé bántó gyengeségei is, inkább azt mondom, hogy ha valaki egy egyháznak a tagja, maradjon ott, és szolgáljon ott, ahol van, mert valamiért Isten abba a közösségbe vitte. (Ez persze nem azt jelenti, hogy más egyházak tagjaival ne is találkozz.)

Úgy is mondhatnám, hogy nagyon nyomós (nem csupán érzelmi alapú) indítékaidnak kell lennie ahhoz, hogy valahonnan elmenj, és más egyházat keress. Ilyen indíték lehet, hogy ha a te Krisztusban helyes életviteled miatt kirekesztenek, gyűlölnek vagy üldöznek, vagy ha az adott közösség aktívan akadályoz abban, hogy az Istentől kapott szellemi (más szóval lelki) ajándékoddal szolgáld a közösséget, vagy ha üdvösségi kérdésekben a gyülekezet vezetése nyilvánvalóan hamis tanítást képvisel, és tévelygésbe viszi az embereket. A szellemi ajándékokról a Rómaiak 12. fejezetében olvashatsz (Róm 12:3-8). Minden nyomós okot nem tudok felsorolni, de valószínűnek tartom, hogy sok ember túl hamar feladja, hogy egy közösségben bent maradjon, és nem elég jó indokokkal keres magának "jobb", "igazabb" hívőket. Nem jó indok szerintem például az, hogy "sokat bántottak", "nem értek egyet a vezetőkkel", "ilyen meg olyan gyengeségei vannak a gyülekezetnek", "nagyot csalódtam vmiben v. vkiben" "nem tetszik a gyülekezetben a ...", "nincsenek itt jó barátaim", "velem itt senki sem törődik" stb. stb.

Ha valaki Krisztusban van, vagyis valóban hívő, akkor Krisztustól kap elég szeretetet, hogy ne kelljen neki megpróbálni emberektől kicsikarni azt. Sok ember valószínűleg azért keresi az igazi hívőket, hogy őt mások tökéletesen szeressék. Ebből pedig biztos csalódás lesz, mert a tökéletes szeretetre csak Isten képes. Jézus azt parancsolta, hogy a hívők szeressék egymást, nem azt mondta, hogy a hívők figyeljék, hogy mennyire szeretik őket, és ha az nem elég jó nekik, akkor lépjenek le.

üdv, a javuló Stefán

2022. szept. 11. 17:35
 9/13 anonim ***** válasza:
49%

Stefán, te miben javulsz?

Mert én is látom, hogy mintha jobbakat írnál...

2022. szept. 11. 18:58
 10/13 KZitus ***** válasza:
32%

Szia

Krisztus sokat tanított arról, miről lehet felismerni az ő követőit.

Arról is tanított, hogy sokan jönnek majd az ő nevében

Szóval ha olvasod a 4 evangéliumot, aztán azt, hogyan élték keresztényi életüket az első követői, akkor megtalálod kik azok, akik ma is cselekszik Isten, Krisztus akaratát.

Csak néhány a Krisztus tanításából:

1. Mit foglal magában az, hogy valaki keresztény?

„Ha mindig megfogadjátok a szavaimat, valóban a tanítványaim vagytok” János 8:31

2. Hogyan mutatják ki az igaz keresztények, hogy szeretik egymást?

Jézus ezt mondta a követőinek: „úgy szeressétek egymást, mint ahogy én szeretlek titeket” János 15:12)

3. Milyen feladatuk van az igaz keresztényeknek?

Jézus egy feladattal bízta meg a követőit: „elküldte őket, hogy hirdessék Isten királyságát” Lukács 9:2 42. " És a templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról." Cselekedetek 5:42

4. Ragaszkodnak a Bibliában található igazsághoz.

"Pilátus ezért megkérdezte tőle: „Akkor hát király vagy?” Jézus ezt válaszolta: „Te mondod, hogy király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy tanúskodjak az igazság mellett. Mindenki, aki az igazság oldalán áll, figyel a hangomra.” János 18:37

5. Prédikálnak a Bibliában található igazságról

"Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.” Máté 28:19,20

"De erőt kaptok majd, amikor a szent szellem eljön rátok, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Szamáriában és a föld legtávolabbi részéig.” Cselekedetek 1:8

6. Összhangban élnek azzal, amiről prédikálnak

"Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát." Máté 7:21

7. Szeretik egymást

"Új parancsolatot adok nektek: szeressétek egymást. Ahogy én szeretlek titeket, ti is úgy szeressétek egymást. Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.” János 13:34,35

2022. szept. 12. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!