Azért nem csak a reformátusoknál van konfirmálás, hanem ha jól tudom, az összes protestánsnál. Pl. az evangélikusoknál is.
Mondjuk az tény, hogy a gyakorlatban nincs túl sok értelme. Nálunk pl. előre ki voltak osztva a kérdések (bár a lelkész végig azt mondta, hogy nem lesznek, és az összeset meg kell tanulni, de a végén mégis kiosztotta őket), mindenkinek megvolt a saját 5-6 kérdése, amire tudnia kellett a választ, és ennyi.
2010. szept. 25. 22:10
12/16 anonim válasza:
konfirmáció (a lat. confirmo, 'megerősítek' igéből): a protestáns egyházakban a nagykorúsítás szertartása. - A 13-16 év közötti fiúk és lányok ünnepélyesen hitvallást tesznek, ezáltal válnak gyülekezetük elkötelezett tagjaivá, s ekkor nyernek jogot az úrvacsora vételére. - A bérmálás szentségének analógiájára 1600 u. terjedt el. Nem szentség, lényegéről és jellegéről viták folytak a prot. teológusok között.
2010. szept. 26. 07:53
13/16 A kérdező kommentje:
őőő nem én vagyok ebben a helyzetben hanem az egyik suli társamnak volt aki már elballagott és néztem iwiwen a képeit és csak annyit írtak alá hogy konfirmálás
köszi a válaszokat mindenkinek és az első válaszadóval kapcsolatban úgy vettem a dolgot hogy tök hülyének néz avval hogy olyan videó szerű linket küld hogy hogyan kell a googleba beírni dolgokat
2010. szept. 26. 17:10
14/16 zenevilag válasza:
A református vallásban a konfirmáció nyilvános bizonyságtétel a hitről, miáltal a fiatalok a gyülekezet teljes jogú tagjaivá válnak. A gyerekek az általános iskola 8-9. osztályában két éven keresztül ismerkednek a Heidelbergi Kátéval, megismerik az egyház rendszerét, törvényeit. A fiatalok először a presbitérium előtt vizsgáznak a tanultakból, majd áldozócsütörtökön, illetve az azt követő vasárnap a gyülekezet előtt is bizonyságot tesznek hitükről. Idén a Beregi Egyházmegyében majd 500 fiatal konfirmált, míg Máramaros-Ugocsa Egyházmegyében 250-en váltak a gyülekezet tagjaivá. A konfirmálás után a fiatalok pünkösd vasárnapján élhetnek először az úrvacsora ajándékával.
2012. máj. 14. 16:44
15/16 anonim válasza:
OFF/
#6-os. :)
A számítástechnikában az nem konvertálás? :"D Vagy konfirmálás is?
ON/
Igen, egyetértek az előttem szólókkal. :)
2013. máj. 21. 20:49
16/16 anonim válasza:
Az, amikor a szülő rákényszeríti a gyereket, hogy tanuljon meg egy csomó dolgot, amit nem is ért, és "feleljen" le a lelkésznek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!