Népszámláláson mit fogsz válaszolni, milyen vallású vagy?
"11-es: szerintem az illetö ezek alapján jött rá, mekkora hülyeség az egész."
Pontosan. :) Gyerekkoromban katolikusnak neveltek, de nem túl bigottan. Onnan keveredtem el a hit gyülibe, ahol nagyon komolyan kellett venni az egészet. Miután néhány év alatt kiismertem, és rájöttem a Biblia és a keresztény hit ellentmondásaira, már annyira se tudtam hinni, mint gyerekként. Konkrétan semennyire.
"tenyleg a kereszteny hit celja az ateizmus elerese?"
Nem hiszem, hogy bárkinek ez lenne vele a célja, de ha nagyon beleásod magadat, könnyen lehet ez a vége.
"Nem hiszem, hogy bárkinek ez lenne vele a célja, de ha nagyon beleásod magadat, könnyen lehet ez a vége."
Kiváncsiságból kérdezem. Számodra csak a keresztény vallás és az ateizmus létezik? Más nem jöhet szóba? :)
""mit fogsz válaszolni, milyen vallású vagy?""
Azt, hogy semmi közük hozzá.
Nem lehet, hogy nem a keresztény hittel van a baj, hanem csak a különböző szektákkal, mint pl a hitgyüli?
Nem az istenhit nem fér bele. Meg a Biblia sem. A hit gyülinek hála olvastam az egészet elejétől a végéig kétszer.
De semmi bajom vele, tényleg. Nem haragszom. Nem puffogok olyan hülyeségeken, hogy "Isten miért engedi a rosszat a világba" vagy hogy "Imádkoztam, hogy gyógyuljon meg a kutyám, mégis elpusztult, ezért inkább nem is hiszek Istenben." Inkább arról van szó, hogy minél inkább megismertem egyrészt a Bibliát, másrészt a világot, annál kevésbé tudtam a kettőt összeegyeztetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!