Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a legbiblikusabb...

Melyik a legbiblikusabb keresztény irányzat???

Figyelt kérdés
2022. aug. 29. 22:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
11%
Rossz irány a legbiblikusabbat keresni, Jézus tanításait kellene kiemelten kezelni, de ezt egyik irányzat sem teszi. Ezzel együtt sem vagyok egyházellenes.
2022. aug. 30. 09:42
 12/24 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Mivel Krisztus ezt mondta magáról: „semmit sem teszek a magam kezdeményezéséből, hanem ahogy az Atya tanított, úgy mondom ezeket.” Jézus tehát biztos volt abban, hogy az az egyetlen igaz vallás, amelyet ő ismertetett meg az emberekkel János 8:28. Így szólt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis énáltalam” János 14:6. Mivel az igaz imádók mind egyféleképpen közelednek az Atyához, minden bizonnyal ők tartoznak az egyetlen igaz valláshoz.

Krisztus szavai szerint az övé (tanítása) az egyetlen, helyes biblikus keresztény irányzat.

2022. aug. 30. 10:00
 13/24 anonim ***** válasza:
14%

Nem az a kérdés, hogy melyik Biblikus, hanem hogy melyik igaz. Jézus alapított egy egyházat, aminek Péter apostolt tette meg földi fejébe, S elküldve nekik a Szentlelket megígérte hogy vigyázni fog Egyházának tisztaságára. Ezt olyannyira komolyan gondolta, hogy nyilvánvalóvá tette apostolai számára, hogy "aki titeket hallgat, engem hallgat". Ez az egyház ma a katolikus egyházban áll fenn legteljesebben. Ebben az egyházban van meg a legfontosabbon kívül, tehát az apostoli jogfolytonosságon túl (ami ezen kívül egyes ortodox egyházakban áll meg fenn és egyik protestáns felekezetben sem) az a struktúra, ami Péter központú, Bibliában látható egyházra jellemző.

Ha pedig ez az az egyház, aminek Krisztus a feje, ez az amin keresztül a legtökéletesebben el lehet Hozzá jutni.

2022. aug. 30. 12:14
 14/24 anonim ***** válasza:
39%

Én karizmatikus lettem, de néha hallgattam pl Baptista pásztort csak sajnos már elköltözött, viszont ezen az egy pásztoron kivül más nem kötött le semennyire. Katolikus meg ilyen szeánszos görögkeleti ritusoktól iszolygok, mielőtt hivő voltam már akkor is iszolyogtam.

Olyan helyet keress ahol úgy érzed épülsz és nem hitehagyott a pásztor. Amelyik melegfelvonulásra jár azt mellőzd. Mert van ilyen is pünkibe is.

2022. aug. 30. 13:08
 15/24 anonim ***** válasza:
5%
Jehova tanúi az egyetlen!
2022. aug. 30. 13:18
 16/24 anonim ***** válasza:
14%

Sztem egyik sem, mindegyik a sajat malmara hajtja a vizet. Penz kihuzasa a cel a hivők zsebéből.

Pld a katolikus messze all a biblikussagtol, nagyon messze, pld csak a ne keszits szobrokat mar megbukott az egesz es ez csak egy dolog, vasarnap ünnepel a szombat helyett ez a masik dolog, mindegyik egyhazat kilehet zarni aki vasarnap ünnepli az Úr napjat hisz azt szombaton kellene. Igen marad egy egyhaz a 7. Napi adventistak ők szombaton ünnepelnek de egy sznob közösség, csak Elen g white szavaival magyarazzak a Bibliat ugyh a Bibliaval nem is törődnek csak az állprofeta szavaival, a penzüket fegyveriparba fektetik.

Kereszteny egyhaz szinten nem talalsz igaz egyhazat.

2022. aug. 30. 13:26
 17/24 anonim ***** válasza:
18%
Ez a kérdés, hogy melyik napon kell ünnepelni az Úr napját... Akik az újszövetségben ezt eldöntendővé akarják tenni mintha bármelyik nap helytelen lenne azoktól riadj el. :d
2022. aug. 30. 14:03
 18/24 anonim ***** válasza:
23%
Levan irva a szombat akkor milyen alapon valtoztatja meg mas azt mas napra ?
2022. aug. 30. 14:16
 19/24 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem a katolikusok a legszigorúbbak az összes felekezetet egybe véve, tehát ők azok, akik a legbiblikusabbak(?) is.
2022. aug. 30. 15:43
 20/24 anonim ***** válasza:
64%

OFF

16

"pld csak a ne keszits szobrokat mar megbukott az egesz"

a Bibliaban nem az van, hogy ne keszits szobrokat

2022. aug. 30. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!