Isten soha nem hagy el?
Számos helyen olvashatjuk a Bibliában: "nem hagylak el, sem el nem távozom tőled." Zsidók 13:5
"Nem maradok el tőled, nem hagylak el." Józsué 1:5
"Én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." Máté 28:20
Tudom hogy nem mindig jó ötlet a kontextusból csak úgy kiragadni részeket viszont ezek a Bibliai igék arra engednek következtetni, főleg az első, amit írtam, hogy Isten soha nem hagyja el az embert.
De akkor mi van azokkal, akik káromolják a Szentlelket? Azokat mégis elhagyja?
Mert tudom, nyilván ez olyan dolog, hogy az ember maga dönt úgy, hogy Isten ellen fordul és tulajdonképpen ő hagyja el Istent, s nem fordítva, de akkor is.
Isten mégis csak kénytelen elhagyni az illetőt, és az ő Szentlelkét megvonni tőle, nemde? Szóval Isten is elhagyhatja az embert.
Lehet rosszul gondolkodom, sőt nagy rá az esély, azonban az elmúlt időben kisebb gondjaim akadtak a hitéletemben és néha elkezdek kételkedni bevallom őszintén.
Ebben az állításban hol a logika? :D
Ritka egy portéka lehetsz :D
Tehát azért logikus, mert a te véleményed :D Nagyszerű.
Mit számít hogy elhagy-e vagy sem.
Az ember rabló is lehet hogy nem hagyja el a fogva tartótat. Attól még nem lesz jó a fogva tartottnak. A nem elhagyás nem egy feltétlen jó dolog.
"vallási fanatikusok szerint Isten szava van a bibliában. Hiába magyarázom el logikusan, hogy olyan nincs, hogy Isten beszél valakihez"
Miért ne beszélne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!