Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten soha nem hagy el?

Isten soha nem hagy el?

Figyelt kérdés

Számos helyen olvashatjuk a Bibliában: "nem hagylak el, sem el nem távozom tőled." Zsidók 13:5

"Nem maradok el tőled, nem hagylak el." Józsué 1:5

"Én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." Máté 28:20

Tudom hogy nem mindig jó ötlet a kontextusból csak úgy kiragadni részeket viszont ezek a Bibliai igék arra engednek következtetni, főleg az első, amit írtam, hogy Isten soha nem hagyja el az embert.

De akkor mi van azokkal, akik káromolják a Szentlelket? Azokat mégis elhagyja?

Mert tudom, nyilván ez olyan dolog, hogy az ember maga dönt úgy, hogy Isten ellen fordul és tulajdonképpen ő hagyja el Istent, s nem fordítva, de akkor is.

Isten mégis csak kénytelen elhagyni az illetőt, és az ő Szentlelkét megvonni tőle, nemde? Szóval Isten is elhagyhatja az embert.

Lehet rosszul gondolkodom, sőt nagy rá az esély, azonban az elmúlt időben kisebb gondjaim akadtak a hitéletemben és néha elkezdek kételkedni bevallom őszintén.

2022. aug. 28. 12:21
 1/8 anonim ***** válasza:
30%
Őket sem hagyja el, csak ezek az emberek magukat zárják el Istentől.
2022. aug. 28. 13:08
 2/8 Musztafa Kebab ***** válasza:
49%
A bibliát emberek írták, akik semmit sem tudnak Istenről. Tudom nem divat logikus dolgokat írni, de én már csak ilyen vagyok.
2022. aug. 28. 13:38
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

Ebben az állításban hol a logika? :D

2022. aug. 28. 13:46
 4/8 Musztafa Kebab ***** válasza:
53%
Minden logikus benne, de a hozzád hasonló ovis szintű vallási fanatikusok szerint Isten szava van a bibliában. Hiába magyarázom el logikusan, hogy olyan nincs, hogy Isten beszél valakihez, meg hogy bárki mondhatja azt, hogy Isten mondta neki ezt azt. Pl. bíróságon hiába hivatkoznék arra, hogy Isten mondta, hogy jól b*sszalak p*fán. Ugyanúgy megbüntetnének érte, mert tudják a bírók, hogy ilyen nincs és csak hazugság lehet. Viszont hiába próbálok érvelni neked, mert állati szinten működsz. Mintha az oroszlánnak mondanám el, hogy miért ne egyen meg engem.
2022. aug. 28. 14:02
 5/8 anonim ***** válasza:
68%

Ritka egy portéka lehetsz :D

Tehát azért logikus, mert a te véleményed :D Nagyszerű.

2022. aug. 28. 14:06
 6/8 Banánhintahercegnő24 válasza:
100%
Isten soha nem hagy el! Isten maga a szeretet és szabad akaratot adott nekünk, hogy mi eldöntsük vele tartunk-e vagy sem. De ő mindig velünk lesz és mindig hívhatjuk őt, bàrmi is történik!
2022. aug. 28. 16:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Mit számít hogy elhagy-e vagy sem.

Az ember rabló is lehet hogy nem hagyja el a fogva tartótat. Attól még nem lesz jó a fogva tartottnak. A nem elhagyás nem egy feltétlen jó dolog.

2022. aug. 29. 06:57
 8/8 anonim ***** válasza:
47%

"vallási fanatikusok szerint Isten szava van a bibliában. Hiába magyarázom el logikusan, hogy olyan nincs, hogy Isten beszél valakihez"

Miért ne beszélne?

2022. aug. 29. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!