Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Rendszeresen jartok templomba,...

Rendszeresen jartok templomba, vagy csak unnepeken szoktatok elmenni, pl. most karacsonykor?

Figyelt kérdés
Mentek az ejjeli misere?
2008. dec. 22. 02:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Jópár évvel ezelőttig rendszeresen jártam, aztán amikor plébánosunk a könyörgésekbe beszúrta, hogy imádkozzunk azokért, akik nem Orbán Viktorra szavaztak, hogy ne kerüljenek a pokolra (ez már csak az utolsó csepp volt, mert rendszeresen prédikált politikáról), azóta nem megyek. Attól még ugyanolyan hívő vagyok, csak inkább imádkozok otthon. Karácsonykor azért remélem el tudok menni.
2008. dec. 22. 05:02
 2/7 anonim ***** válasza:
98%
Rendszeresen sose jártam, de ünnepekkor igen. Akkor rendültem meg elsőnek amikor a pap azt mondta, hogy adjunk egy ötvenest :-)mert renoválni kell a templomot. Persze szívesen adok de kérjen inkább "adományt, hozzjárulást stb" Másodjára akkor rendültem meg és akkor már véglegesen amikor a Fidesz vesztett a választásokon és a pap kirakta a templomra a fekete zászlót... no comment...azóta nem járok...
2008. dec. 22. 07:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én hívő vagyok, de egyáltalán nem vagyok vallásos. Templomba csak akkor megyek, ha nem lehet elkerülni, pl. esküvő vagy keresztelő van.
2008. dec. 22. 08:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én járok rendszeresen, de ebben segít az, hogy nálunk nagyon jó a közösség, szóval ilyen nem mindenhol van, és mi rendszeresen összejárunk, kórus is van, több is, éjféli misén is énekelünk, úgyhogy én nem csak hívő tag hanem "szervező" is ott leszek, és ott vagyunk már évek óta, úgy, hogy mise után koncertezünk és meglepő módon sokan maradnak ott meghallgatni.
2008. dec. 22. 09:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, aki a szószékről politizál, az nekem se tetszik :-) De max. arra mosolygok egy jót, és nem érdekel. Aki nem hiteles, az inkább ne is járna templomba. Ezzel rossz hírét kelti azoknak is, akik hitelesek.
2008. dec. 22. 09:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem járok.aMúgy meg a templom egy elég felesleges dolog.Hiszen elvileg isten mindenütt ottvan és mindent lát mindent hall.Akkor akár otthon is imádkozhattok.egyébkéntse hiszek nagyon istenbe.
2008. dec. 22. 11:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Fölöslegesnek nem fölösleges, ha funkcióját tekintve fölöslegesnek tartod, még építészeti szempontból viszont értékesek, mivel egyes kultúrákat, időszakokat ezekből az épületekből ismerhetünk meg, hogy milyen lehetett akkor az emberek életmódja, akár hitvilága, világnézete, híres festők művei lehet, hogy ezek nélkül nem lennének. Másrészt a mi templomunk bár 70 éves, de az akkor itt élt emberek összefogásából épült, és számomra ezt is jelenti ez a templom, hogy azok az emberek tudtak együtt dolgozni egy közös célért, békésen, ma sokan még közös célokat se találnak.
2008. dec. 22. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!