Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként gyakorolhatom...

Keresztényként gyakorolhatom a csikungot és a tai chi-t? Vagy ez szinkretizmusnak számít? Keresztény vagyok de nagyon vonzanak ezek a belső megfigyelések és gyakorlatok.

Figyelt kérdés

2022. aug. 26. 23:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
76%

"Talán nem minden út a Teremtőhöz vezet?"

Nem.

"Buddha útja nem kevésbé hiteles mint Jézus útja"

Mármint a te szemedben nem hitelesebb. Ne úgy fogalmazd meg, mintha ez egy objektív tény lenne.

"Jézusnak igaza van, aki az ő útján halad, csak rajta keresztül juthat az Atyához."

Csakhogy Jézus nem ezt mondta. Jézus azt mondta, hogy CSAKIS KIZÁRÓLAG Rajta keresztül vezet az út az Atyához.

2022. aug. 29. 19:20
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem félreértelmezitek Jézus tanítását....lehet helytelenül jegyezte le valamelyik tanítvány, pár évtizeddel később.

Több ezer hiteles út vezet ki innen.

2022. aug. 29. 19:40
 13/23 anonim ***** válasza:

Szerintem meg kifejezetten vicces, hogy ha olyan tézisekkel találkozol, amik nem téged igazolnak, akkor azt annak tudod be, hogy "biztos el van írva".

2022. aug. 29. 19:55
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

Ti magatok mondjátok hogy el van írva, ezért van sok száz felekezet ugyan annak az egy embernek a tanításai alapján.

Persze, mondhatja mindegyik hogy az övé a hiteles, és persze tudjuk hogy százezer számra ölték meg a keresztények "Jézus nevében" a más vallásúakat nagy-nagy szeretetben, ahogy Jézus tanította.

Én tudom hogy sok minden helytelenül, emberek által értelmezve-emlékezve került a bibliába, azonban Jézust hitelesnek tartom, bár én nem az útját járom.

Mondjuk az unitáriusok szerintem igazán közel járnak az eredetihez.

Szokták a Jézus sírjánál történteket példaként felhozni az hibás emlékezetre, ahol 4-en négyfélekeppen emlékeztek.

Nincs szándékomban "bántani" a hitedet, ha csak nyomokban azt tennétek amiért itt harcolsz, már egy sokkal jobb és szeretetteljesebb bolygón élnénk.

2022. aug. 29. 20:05
 15/23 anonim ***** válasza:
50%

"Ti magatok mondjátok hogy el van írva"

Ilyet nem mond senki, csak a Jehovák. Szorgosan át is írták a saját szájízükre.

"ezért van sok száz felekezet ugyan annak az egy embernek a tanításai alapján"

Nem pont ezért, de sajnos sok hülyeséget belemagyaráztak, igen.

"és persze tudjuk hogy százezer számra ölték meg a keresztények "Jézus nevében" a más vallásúakat"

Sajnos igen.

"azonban Jézust hitelesnek tartom"

Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy a Pál utcai fiúk egy hiteltelen könyv, de Nemecsek Ernőt hitelesnek tartod.

"Én tudom hogy sok minden helytelenül, emberek által értelmezve-emlékezve került a bibliába"

Én pedig tudom, hogy Isten gondot viselt arról, hogy az ő beszéde hitelesen és igaz mivoltában öröklődjön ránk.

"Szokták a Jézus sírjánál történteket példaként felhozni az hibás emlékezetre, ahol 4-en négyfélekeppen emlékeztek."

Ez csacsiság. Négy különböző elbeszélés ugyanazzal az alappal, kiegészítő részletekkel. Nincs szó ellentmondásról.

"Nincs szándékomban "bántani" a hitedet"

Én sem akarlak bántani.

"ha csak nyomokban azt tennétek amiért itt harcolsz"

Nem harcolok itt.

2022. aug. 29. 20:32
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Ha Jézus írt volna egy könyvet, azt is hitelesnek tartanám, de nem írt.
2022. aug. 29. 20:51
 17/23 anonim ***** válasza:
Hogy tarthatod azt a könyvet hiteltelennek, ami alapján hitelesnek tartod Jézust?
2022. aug. 29. 21:22
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

A jelenlegi megértésem alapján tartom hitelesnek.

Óva Intel azonban bárkit attól, hogy csak azért hitelesnek fogadjon el egy könyvet, vagy szervezetet mert "azt mondták", mert "nagy" vagy mert "régi", vagy mert azt terjeszti, hogy ő Jézust képviseli, és csak ő őrzi az igazságot, mindenki más hamis.

Számtalan vitát olvastam már a biblia haragvó istenéről meg a szerető istenről, meg néha ölni küld, néha halált küld, máskor meg azt üzeni hogy a bűnösnek is bocsáss meg, sőt, tartsd oda a másik orcádat (bocsánat a szövegkörnyezetből kiemelésért).

Sokan vitatják hogy ugyan az-e, egyáltalán azonos út-e.....még a zsidók is vitatják.

Személy szerint azt gondolom az a könyv feladként van nektek adva, hogy önmagatokon átengedve megértsék mi a valós és mi nem benne.

Aki nem így tesz, és mindent szó szerint elfogad, abban zavarosan áll össze valami.

Nyugodtan meg lehet vizsgálni az ószövetségi tartalmakat is Jézuson keresztül, vajon Jézus kért volna, tett-e volna olyasmiket, amik ott vannak, és ha nem a válasz, akkor a helyére kell tenni.

Egy kicsi "jelentéktelen" világ vagyunk 100 milliárd galaxis egyikének a 250 milliárdodik naprendszerének az egyik fiatal bolygóján.

A Teremtő nem hagyta parlagon heverni a többit sem, millió és milliárd évekkel előttünk járó civilizációk, entitások, szuperszellemek vannak a világegyetemben, akik szívesen és szeretettel figyelik a fejlődő fiatal világokat, néha leszületnek,pozitív filozófiát, tanításokat adnak át a civilizációknak, hogy óvatosan, minimális beavatkozással segítsék a fejlődésüket.

2022. aug. 29. 22:14
 19/23 anonim ***** válasza:

"A jelenlegi megértésem alapján tartom hitelesnek."

Megértetted a "hiteltelen" könyvet?

"Óva Intel azonban bárkit attól, hogy csak azért hitelesnek fogadjon el egy könyvet, vagy szervezetet mert "azt mondták", mert "nagy" vagy mert "régi", vagy mert azt terjeszti, hogy ő Jézust képviseli, és csak ő őrzi az igazságot, mindenki más hamis."

Egyetértek! Én pedig téged óva intelek attól, hogy úgy tarts hiteltelennek egy könyvet, hogy egyébként a tartalmát hitelesnek tartod.

"Sokan vitatják hogy ugyan az-e, egyáltalán azonos út-e.....még a zsidók is vitatják."

Hát az elég gáz, ha pont ők nem értik, mert már az Ószövetség is világossá teszi, hogy Istennek még a haragja is féltő szeretetből történik:

"Meddig haragszol Uram, szüntelen? meddig gerjedez féltő szerelmed, mint a tűz?" Zsoltárok 79:5

Amikor Jézus szétverte a kereskedők portékáját a templomban, azt is az Isten háza iránti féltő szeretetből tette:

"Megemlékezének pedig az ő tanítványai, hogy meg van írva: A te házadhoz való féltő szeretet emészt engem." János 2:17

"Személy szerint azt gondolom az a könyv feladként van nektek adva, hogy önmagatokon átengedve megértsék mi a valós és mi nem benne."

Személy szerint azt gondolom, hogy keveset tanulmányoztad a Bibliát, nem mentél tovább, amikor egy látszólagos ellentmondásba ütköztél, és ezért gyártasz ilyen elméleteket, amelyeknek tényleg semmi értelme nincs.

"Aki nem így tesz, és mindent szó szerint elfogad, abban zavarosan áll össze valami."

Nem. Ez azzal történik meg, aki nem ismeri összefüggésében az Igét.

"Nyugodtan meg lehet vizsgálni az ószövetségi tartalmakat is Jézuson keresztül, vajon Jézus kért volna, tett-e volna olyasmiket, amik ott vannak, és ha nem a válasz, akkor a helyére kell tenni."

Jézus egy új szövetséget kötött. Egyébként meg nem értem, hogyan akarod megismerni Jézus "gondolkodását" egy hiteltelen könyvön keresztül.

"A Teremtő nem hagyta parlagon heverni a többit sem, millió és milliárd évekkel előttünk járó civilizációk"

Na ez hiteltelen.

2022. aug. 29. 22:30
 20/23 anonim ***** válasza:
60%

Látod?! Kedvedre eldöntöd mi a hiteles, mi nem.

Ellentmondás van?! Sebaj, nincs és kész.

Isten néha ilyen, néha olyan?!? Sebaj, nincs ellentmondás és kész.

Szétszakad a vallás száz felé, mert mindenki mást ért?!

Sebaj, nincs ilyen és kész.

Félreértettél, én nem tanulmányozom Jézust, csak Európában nem könnyű nem belefutni :) Neked javasoltam hogy ne vakon hanem szívvel keresd-kövesd az Urat/utat.

Adonaj 🙏

2022. aug. 29. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!