Elfogadható így az imám? (iszlám)
Kb. 1 hónapja mondtam el a Shahadat, azóta igyekszem a lehető legjobban tartani a namazt, viszont nem tudok illendően felöltözni hozzá. Nő vagyok, így teljesen fel kellene öltöznöm, viszont a családommal élek, akik iszlám-ellenesek. Nincsen olyan privát helyem napközben, ahová elvonulhatnék nyugodtan imádkozni, bármikor rám nyithatnak, és abbahagyni az imát abba tudom, hogy ne tűnjön fel neki, de "levetkőzni rendes ruhába" nem tudok 5 másodperc alatt.
Elfogadhatóak így az imáim? Úgy hiszem, hogy a könyörületes Allah látja a szándékom és az elhatározásom iránta, de mégis van egy bűntudatom, hogy mindezek ellenére mégsem érvényesek az imáim, hiszen nem tudom megfelelően teljesíteni az ima alapkövetelményét.
Csak úgy elfogadható ha ez a zene megy a háttérben:
Nézd van olyan hogy taqiyya ez a hít elrejtése. Ez az iszlámban elfogadható de csak élet veszélyben Pl. A középkori spanyol inkviziciónál.
Nem tudom hogy mennyire számit ilyen esetben mint a tiéd, de ha a szándék meg van istent lehet hogy nem fogja zavarni néhány eféle ki hagyás. De azért elöbb utobb muszály fel vállalnod a híted. Nem titkolozhadsz örökké a családod előtt. Illetve meg teheted, de nehéz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!