Tii féltek a pokoltól?
Figyelt kérdés
En nagyon, adakoztam multkor arvaknak, ozvegyeknek. Remelem nem kerulok tuznek tavába.2022. aug. 19. 15:46
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Talán
21 szavazat
1/14 anonim válasza:
Szerintem amiben vagyunk ez a pokol mennyi szenvedés fájdalom van a Földön... Szóval ennél rosszabb nem jöhet
2/14 A kérdező kommentje:
#1 biblia irja hogy lesz tuznek tava ahol gyotrodesuk fustje felmegy orok ideig
2022. aug. 19. 15:51
5/14 anonim válasza:
A pokoltól is félek, ne attól mégjobban félek, hogy a materialista ateista bigottoknak van igaza.
6/14 anonim válasza:
Nem, mivel számomra elképzelhetetlen a létezése. Nem mondanám magam se hívőnek, se ateistának. Ellenben sokat gondolkodtam/gondolkodom ezzel kapcsolatban. Isten létezését nem vonom kétségbe, mivel egy ennyire komplikált és egyben összetett csodát, mint a mi világunk szörnyen kicsi arra az esély, hogy csak véletlen legyen, de azt is teljesen megértem, aki ezen az állásponton van. De maga a mennyország és a pokol létezését nem tartom valószínűnek, középkorban a parasztság irányításához használták a vallást, egyház mindig a maga érdekét szolgálta (búcsúcédula árusítás, Keresztes hadjáratok.... Bűnösök ők is mégis tisztának állították be magukat). Isten jelenleg biztos, hogy a világunkban nem szól bele, lehet direkt, lehet nem is tud. De ha teremtéskor isten célja az élet létrehozása lett volna, akkor is kétlem, hogy ilyen kicsi és jelentéktelen lényekkel, mint mi foglalkozott volna. Szóval véleményem szerint a mennyet is az egyház találta ki, hogy katonái nem féljenek a harcokban és így esztelen gyilkológépeket hozzon létre. Míg a poklot a bűncselekmények és esetleges lázadások elkerülése érdekében találták ki. Évek alatt ezek a köztudatban megmaradtak és céljukat elvesztve fennmaradtak.
7/14 Drakula válasza:
De a pokol, meg a menny az egy ház hatalma elött is létezett.
8/14 anonim válasza:
Szia,
A pokol is a tűznek tavába megy a Biblia szerint: “A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.”
(Jelenések könyve 20:14)
Ha hiszel az Úr Jézus Krisztusban akkor beírják a neved az élet könyvébe, és akkor nincs mitől félned, mert oda azok kerülnek, akik neve szerepel a könyvben: “És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.” (Jelenések könyve 20:15).
Üdv. Péter
9/14 A kérdező kommentje:
#8 köszönöm imádkoz értem hogy ne kárhozak el és menjenek ki belőlem a tisztátalan lelkek.
2022. aug. 19. 18:10
10/14 anonim válasza:
hogy lehetnek benned tisztátalan lelkek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!