Akik kirabolják a bankot, megölik az őröket és egy csomó rendőrt, azok mit gondolnak, mit szól hozzá Isten? Vagy nem érdekli, hogy a pokolba kerül?
Valószínűleg nem vallásos emberek, nem hisznek ebben.
Mintha azt kérdezném tőled, téged nem zavar, hogy következő életedben kapni fogsz egy pofont, mert felpfoztad tegnap a Pisit?
4-es
Csak azért, mert azok a bizonyos emberek, vagyis inkvizítorok kitalálták, hogy ők majd Isten nevében kinyírnak megannyi ártatlan embert, az még nem jelenti azt, hogy Isten rossz vagy az egy Isten, aki jó, nem létezik.
Azért mert egyesek tudatlanságukból adódóan megpróbálják bemocskolni Isten nevét, azért Isten nem vonható felelősségre és nem lehet kétdégbe vonni az Ő jóságát.
Szia
A Bibliában le van egy tolvaj érvelése, miért lopott. Pedig akkor nem börtön járt ezért a tettéért, mégsem jutott eszébe semmi "okos" amikor a lopást elkövette. Ezt mondta:
"Igen, én vagyok az, aki vétkezett Jehova, Izrael Istene ellen, mivel a következőket tettem: Amikor megláttam a zsákmány közt egy szép sineári díszruhát, valamint 200 sekel ezüstöt és egy 50 sekel súlyú aranyrudat, vágytam rájuk, és elvettem azokat. Ott vannak elrejtve a sátramban a föld alatt. A pénz alul van.” Józsué 7:20,21
Sem megbánás, sem félelem nem cseng ki a szavaiból. Így van ez ma is. Pedig halálos bűn volt akkor is, ma is.
A Biblia ír arról is, miért nincsen a "bűnözőkben" félelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!