Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlám vallásban a 7 menny...

Az iszlám vallásban a 7 menny mit jelent, hol van?

Figyelt kérdés
És mit kap, aki a mennybe jut? Hallottam, hogy kap szüzeket is, ez meglepett.

2022. aug. 16. 13:34
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Szerintem várjunk míg egy muszlim válaszol én is kíváncsi vagyok
2022. aug. 16. 22:37
 12/19 anonim ***** válasza:

#8 Lényegtelen. De egyébként igen.

#9 Erre nincs válaszom. Talán igen. Nem tudok olyan hidathról amelyik kitér konkrétan erre.

2022. aug. 16. 22:38
 13/19 anonim ***** válasza:
hadith*
2022. aug. 16. 22:38
 14/19 A kérdező kommentje:
Utolsó muszlim vagy?
2022. aug. 16. 22:42
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
#14 Nem vagyok. De attól még nem lesz sem kevésbé, sem jobban hihető egyik válaszom sem.
2022. aug. 16. 22:43
 16/19 anonim ***** válasza:
75%
En elegge pacifista vagyok, nem akarnam minden nap kinozni oket, ha dugni tamadna kedvem. Azt meg eleg genyosagnak ereznem, hogy ott van 72 agyasom de nem dughatok egyikkel sem.
2022. aug. 16. 22:44
 17/19 A kérdező kommentje:
15 igaz és nem azért kérdeztem, inkább csak azért, hogyha van itt muszlim, akkor ő tényleg hisz - e ebben. Mert sok katolikus sem hisz el mindent pl.
2022. aug. 16. 22:49
 18/19 anonim ***** válasza:
65%
Szó nincs 72 szűzről a Koránban. Továbbá a Korán nem tesz különbséget a hívő nők és hívő férfiak között. Mikor a Menyországbeli jutalmakról ír azt mind hívő nők mind férfiak megkapják. A 7 menny pedig a Mennyország szintjeit jelenti ahogy a pokolnak is vannak szintjei.
2022. aug. 16. 23:43
 19/19 anonim ***** válasza:

A 7 menny a Paradicsom szintjeit jelöli. Azok az emberek, akik jól és hithűn éltek, valamelyik szintre jutnak. Ha jól tudom, a próféták vannak a legfelső szinten.

A mennyben kapott szüzek kérdését pedig én úgy tudom, hogy amikor valaki a Paradicsomba kerül, választhat a belépés előtt, hogy ő a feleségével kíván itt is örökké élni, vagy pedig hurikkal. A hurik paradicsomi feleségek, nagyszemű nőknek szokták fordítani, illetve tiszták. Mivel a Paradicsom tökéletes, itt nincsen fájdalom érzés, ezért nincsen ilyen értelmében szüzesség elvesztése sem.

2022. aug. 20. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!