Az égbekiáltó bűnökre még egy egyházi elöljáró sem adhat feloldozást?
Szia
Mit nevezel (gondolsz) "égbekiáltó" bűnnek? Csak hogy érthetőbb legyen mire gondoltál.
köszi, már értem mire gondoltál. A bűnöket nem emberek, Isten bocsátja meg, Krisztus közbenjárásával értünk.
Mennyiben különbözik Jézus az emberi bíráktól? A Zsidók 4:15, 16 olvasásánál gondolj arra a megkönnyebbülésre, amit azért érzünk, mert Jézus a Bíránk: „Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna együttérezni gyengeségeinkkel, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan próbára tétetett minden tekintetben, de bűn nélkül. Közeledjünk ezért a beszéd nyíltságával a ki nem érdemelt kedvesség trónjához, hogy irgalmat nyerjünk és ki nem érdemelt kedvességet találjunk segítségül a kellő időben.”
A wikipédia egy kicsit idejétmúlt, mert összesen 3 égbekiáltó bűnt tartanak számon:
1. Szándékos gyilkosság;
2. A szegények, árvák, özvegyek nyomorúságának nagyobbítása;
3. A munkások bérének igazságtalan visszatartása.
Ezek közül is a legsúlyosabb a gyilkosság, ami alól tudtommal csak engedéllyel rendelkező pap vagy püspök adhat feloldozást.
"a legsúlyosabb a gyilkosság, ami alól tudtommal csak engedéllyel rendelkező pap vagy püspök adhat feloldozást."
Én csak kérdeztem mert az a hf kerdes amit leirtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!